Index Vakbarát Hírportál

Az RTL-en eldőlt, ki az év embere

2024. január 4., csütörtök 11:54

A gyógyíthatatlan izomsorvadásban szenvedő jogászt, Karsai Dánielt választották az év emberévé az RTL Híradó nézői a szavazáson, melyet évente egyszer hirdetnek meg.

Karsait amiotrófiás laterálszklerózissal (ALS-sel) augusztusban diagnosztizálták, de állítása szerint ennek ellenére viszonylag teljes és boldog életet él. Azonban nem tartja helyénvalónak, hogy a magyar állam nem engedélyezi az aktív eutanáziát. Karsai Dániel céljai között szerepel például az eutanázia legalizálása Magyarországon, mely ügyért ma is aktívan küzd.

A 46 éves Karsai Dániel nagyon hálás az Év Embere díjért, és fontosnak tartja, hogy továbbra is pozitívan tekintsen az életre.

Az Index korábban megírta, hogy Karsai Dániel nyilvános vitára hívta Fabiny Tamás evangélikus és Balog Zoltán református püspököt az eutanázia ügyében, és beperelte a magyar államot az Emberi Jogok Európai Bíróságán.

Bár Balog Zoltán eutanáziával kapcsolatos véleményével nem ért egyet, de a püspök levelét gondolatébresztőnek nevezte.

Karsai Dániel Kósa Lajossal is nyilvános vitát kezdeményezett, ahol próbálta meggyőzni a politikust a legális eutanáziához való jogról.

Rovatok