Index Vakbarát Hírportál

Tragikus balesetben meghalt két lányával a Cobra 11 színésze

2024. január 5., péntek 20:40 | négy hónapja frissítve

Mindössze 51 éves korában vakációja közben életét vesztette Christian Oliver, aki a magyar nézőknek a Cobra 11 sorozatból lehet ismerős. A színész és lányai kisrepülőgéppel szenvedtek balesetet.

Christian Oliver éppen nyaralt családjával, szilveszterkor még egy boldog újévi kiírást is ejtett közösségi oldalán. 

Üdvözlet valahonnan a paradicsomból! A közösségre és a szeretetre… 2024  jövünk!

– írta.

A tragédia bekövetkeztekor vele volt két – 10 és 12 éves – lánya is, akik szintén életüket vesztették. A repülőgép pilótája nem sokkal a felszállás után érezte, hogy baj lehet, és próbált jelezni az irányítótoronynak, de a kapcsolat megszakadt köztük. A gép a tengerbe zuhant, a becsapódást senki nem élte túl – írja a Bild

A hatóságok elmondása szerint a színész és családja csütörtökön Bequia szigetéről Saint Lucia szigetére tartott. A baleset körülményeit azóta is vizsgálják, valószínűleg egy meghibásodott hajtómű okozhatta a gép motorjának leállását és a zuhanást.

Christian Oliver a népszerű német akciósorozat, a Cobra 11 hetedik és nyolcadik évadában játszotta Jan Richter nyomozót. Talán innen lehet sokak számára leginkább ismerős, de feltűnt a D-Day, a Valkűr, a Zipper, a Herkules: Feltámadás vagy A jó és rossz háza című filmekben is.

FRISSÍTÉS:

A tragikus baleset okait azóta is vizsgálják. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a szélviszonyokkal adódhatott a gépnek problémája, és emiatt hibásodhatott meg a repülőgép motorja. 

A baleset egyik szemtanúja, Cornell Campbell azt mondta, hogy a motor és a propellerek hangjai felkeltették a figyelmét – írja a német lap

Minden leállt. Azt mondtam a barátomnak: »A gép le fog zuhanni«.

Egy másik szemtanú, a parti őrség nyugalmazott tisztje így számolt be: „Úgy tűnt, elment az áram, vagy meghibásodott a motor”.

Kezdetben úgy nézett ki, hogy a gép meg akar fordulni, hogy visszarepüljön a repülőtérre, de aztán feltámadt a szél. „Ebben a pillanatban a szél átvette az uralmat a repülőgép felett, és az a vízbe csapódott” – tette hozzá Campbell, aki elmondása szerint azt hitte, hogy a gép felrobbant. 

Rovatok