Index Vakbarát Hírportál

Reviczky Gábor: A szervezetem annyira hozzászokott a méreghez, hogy nélküle rövid időn belül meghalnék

2024. január 23., kedd 11:27

Hosszú ideje küzd a rákkal Reviczky Gábor, akinek eredményei napról napra jobbak – teljesen gyógyultnak azonban még nem nyilváníthatják. Ugyan orvosai szerint sokat segíthetne, ha a 74 éves színész csökkentené a naponta elszívott cigaretták számát, Reviczky szerint erre ő nem képes.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész mostanra több kemoterápiás kezelésen is túl van, az első hármat jól tűrte, de a negyedik és ötödik kezelés már megviselte, a hatodiktól pedig kimondottan rosszul volt, legyengült, szédült, sorozatos ájulásai voltak, és sokat romlott az állapota – végre azonban jobban érzi magát.

Reviczky Gábor ezúttal a Meglepetés magazinnak nyilatkozott, ahol elmondta, eredményei jók, de teljesen gyógyultnak még nem nyilváníthatják – és bár orvosai azt tanácsolják, hogy vegyen vissza a dohányzásból, a színész azt nem tudja abbahagyni.

Hétéves korom óta dohányzom. Most is elszívok naponta egy-két dobozzal. A professzor azt javasolta, hogy csökkenteni kellene az adagot, de teljesen nem hagyhatom abba a cigarettázást, mert a szervezetem annyira hozzászokott a méreghez, hogy ha leszoknék, nagyon rövid időn belül meghalnék

– fogalmazott.

Reviczky Gábor elmondta, egyébként cukrot sem eszik, helyette inkább rézüstben készített szilvalekvárt fogyaszt, mert azt szereti. Később hozzátette, hogy maga az elmúlás egyébként nem foglalkoztatja.

A korábban Indiából kikért pálmalevelemből az olvasható ki, hogy 79 éves koromig élek. Hiszem is, meg nem is. Nem foglalkozom az elmúlással, hiszen csak a test hal meg, a szellem tovább él

– vélekedett a 74 éves színész.

Rovatok