Index Vakbarát Hírportál

Gyámság alá helyezte a francia bíróság Alain Delont

2024. január 30., kedd 13:12

Az egyre romló egészségi állapotban lévő Alain Delon francia filmsztárt „bírói védelem alá helyezte” egy Párizstól délre fekvő bíróság gyámügyi bírája. A döntést a színész gyerekei is támogatják.

A bíróság úgy döntött, hogy Alain Delon francia színész orvosi ellátásra szorul, és kimondták gyámság alá helyezését. 

A január 25-i végzést a hónap elején elvégzett orvosi vizsgálat alapján adta ki a bíróság.

A döntést Alain Delon gyermekei közül ketten is örömmel fogadták, bár eddig nem értettek egyet abban a kérdésben, hogy apjuknak pontosan milyen ellátásra és intézkedésekre van szüksége.

Anthony, a sztár idősebb fia az AFP-nek elárulta, hogy a döntésről ő is a hírtelevízióból értesült.

Frank Berton, a színész lányát, Anouchkát képviselő ügyvéd az AFP-nek elmondta, hogy ügyfele „nagyon örül […] annak, hogy a bíróság gyámot nevezett ki apja mellé, és komolyan vette az ügyet”.

A 88 éves Alain Delon egészsége egyre romlik a 2019-es agyvérzése óta. Gyerekei között pedig állandó huzavona és nézeteltérés tárgyát képezi az apjuk miatti aggodalom. 

Lánya, Anouchka szerint a testvérei veszélyeztetik az apjuk életét, aki nem kap szakszerű ellátást, amióta 2023 nyarán visszaköltözött Svájcból a Párizshoz közeli douchyi birtokára. A sztár lánya azt állítja, hogy vissza akarja vinni az apját Svájcba, hogy ott folytassák a kezelését – írja az MTI. 

A kezelés, amelyet 2022 szeptemberében javasoltak az apámnak, egy kísérleti immunterápiás eljárás, egyben egy palliatív kezelés, mert apámnak már nem lehetett gyógyító kezelést adni, például kemoterápiát felírni

– mondta korábban egy interjúban fia, Anthony, a húga ügyvédjének egyik nyilatkozatára reagálva.

(Borítókép: Alain Delon 2019. május 19-én. Fotó: Christophe Simon / AFP)

Rovatok