Index Vakbarát Hírportál

Galambos Lajos nem csak a börtöntől, a koncertektől is búcsút vehet idén

2024. február 2., péntek 10:31

Idén júliusban már szabad lehet Galambos Lajos népszerű mulatós sztár a felhasználható kedvezményeknek köszönhetően. Az azonban, hogy újra színpadra álljon, a házi őrizet feltételei miatt egyelőre elképzelhetetlen.

Galambos Lajos zenész már idén szabadulhat a börtönkórházból, azonban csak úgy, ha házi őrizetbe kerül. Az ügyvédje elárulta, hogy koncertezni nem tud majd a trombitás – közölte a Blikk

Galambos Lajos, a népszerű mulatós sztár 2023. április 26-án kezdte meg 3 év 6 hónapos börtönbüntetését, amelyből egy évet kell rácsok mögött töltenie, ami 2024 júliusában járhat le, ha minden megfelelően alakul. A trombitás már csaknem kilenc és fél hónapja ül börtönben. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a zenész nincs túl jól, rengeteget fogyott, és a betegsége miatt a berettyóújfalui börtönkórházban tartják. A felhasználható kedvezmények miatt azonban hamarosan megszűnhet az elzárása.

A várva várt házi őrizet

Az úgynevezett reintegrációs, vagyis házi őrizetet az elítéltnek vagy az ügyvédnek kell kérvényeznie, és számos feltételhez kötik. Ha elfogadják Galambos Lajos kérelmét, még át kell esnie egy meghallgatáson, csak ezután távozhat – tájékoztatta a lapot Csontos Zsolt, a zenész ügyvédje.

Fontos leszögezni, hogy az elítélt még ilyenkor sem élhet szabad emberként, mivel egy telephelyet határoznak meg számára, ahol élnie kell majd, valamint időpontokat, amikor elmehet ügyeket intézni, vásárolni. Nyomkövetőt kap, amellyel csak megszabott helyen mozoghat, nem mehet akárhová

– árulta el a jogi képviselő, hozzátéve, hogy Galambos Lajos, lévén zenész, aki járja az országot, nem tud majd dolgozni, amíg a házi őrizetet tölti.

„De szerintem Lajcsi már attól is sokkal jobban lesz fizikailag és szellemileg is, ha a saját otthonában töltheti le a büntetése fennmaradó részét” – mondta.

Rovatok