Index Vakbarát Hírportál

Bizarr rablások borzolják a kanadaiak idegeit

2024. február 2., péntek 06:32

Mikor leszáll a hideg kanadai éj, a fura tárgyakra specializálódott tolvajok is akcióba lépnek. Kitömött állatok, jéghegyvíz, juharszirup, szinte mindegy, csak mozdítani lehessen. Most egy óriási kitömött jegesmedvét tulajdonítottak el egy szállodából.

Mivel a hőmérséklet Kanada nyugati részén a közelmúltban mínusz 30 fokra hűlt le, a legtöbben behúzódnak a melegbe, de nem a különleges ízlésű tolvajok, akik a fagyban akcióba lendülnek – írja a The Guardian.

A tél egyik leghidegebb éjszakáját választották, hogy bejussanak egy Edmontontól északra fekvő szállodába, ahol nem volt biztonsági őr sem a hideg miatt. Volt viszont egy 226 kilós kitömött jegesmedve, és erre fájt a rablók foga, ami igen fura.

A Kanadai Királyi Lovas Rendőrség szerint a pimasz rablást a Lily Lake Resort munkatársai jelentették január 22-én. A bonyolult lopás különös tervezést igényelhetett, hiszen épp nem voltak ott az őrök, kamera sosem volt, a 226 kilót viszont ügyesen ki kellett cipelni az épületből.

Kelsey Davidge rendőrtiszt felelevenítette, hogy tavaly augusztusban már történt hasonlóan bizarr eset, mikor két kitömött mosómedvét vittek el az állatrajongók. A három állat értéke együtt 26 ezer dollár (több mint 9 millió forint). A rendőrség felhívta a lakosok figyelmét arra, hogy a Harry névre hallgató jegesmedve felbukkanhat internetes piacokon, legyenek résen!

A furcsa ízlésű tolvajok repertoárja egyre szélesedik, 2019-ben 30 ezer liter jéghegyvizet zsákmányoltak Új-Fundland tartományban, öt évvel korábban pedig több millió dollár értékű juharszirupot loptak el Quebecben.

Rovatok