Index Vakbarát Hírportál

Sosem hallott részletekre derülhet fény Bruce Willis betegségéről

2024. február 6., kedd 08:42

Emma Heming Willis könyvet készül kiadni arról, hogy milyen tapasztalatokat szerzett a frontotemporális demenciában szenvedő férje ápolójaként. A kötet várhatóan 2025-ben jelenik meg.

Emma Heming Willis a Sunday Paper című lapnak árulta el hétfőn, hogy könyvet ír arról, hogy férje ápolójaként milyen tapasztalatokat szerzett. Bízik benne, hogy az írással segíteni tudja a hozzá hasonló sorstársait – számolt be a The Guardian. 

A kötetnek egyelőre nincs címe, várhatóan 2025-ben jelenik meg. A könyv bemutatása szerint átgondolt, inspiráló útmutatást kínál a demenciával küzdő betegek családtagjainak. 

Reményt ad, hogy új célt találtam, hogy a reflektorfényt arra használjam, hogy segítsek és erőt adjak másoknak

– nyilatkozta Bruce Willis felesége.

Felidézte, hogy amikor férjénél azonosították a frontotemporális demenciát, akkor szinte alig állt rendelkezésükre használható információ a kezelésről. Hozzátette, hogy az elmúlt években szerzett tapasztalatainak köszönhetően már sokkal jobban megérti a betegséget.

Bízik benne, hogy könyve segítséget nyújt azoknak, akik most értesültek az egész életüket megváltoztató hírről. „Tudniuk kell, hogy nincsenek egyedül, és hogy van támogatás, sőt még remény is” – tette hozzá Emma Heming Willis, megjegyezve, hogy egy tökéletes világban a betegek kezébe adnák a könyvet az orvosi rendelőben.

Folyamatosan romlik Bruce Willis állapota

Mint írtuk, a színész 2022 márciusában tudatta a nagyvilággal, hogy afáziában szenved, így kognitív készségei rohamosan romlani kezdtek. Bruce Willis az elmúlt években több mint húsz filmben vállalt kisebb-nagyobb szerepet, szemtanúk szerint sokszor a munkát is hátráltatta. Az akciósztár akkor már nem tudta rendeltetésszerűen használni a kezébe adott forgatási kellékeket. Glenn Gordon Caron szerint Bruce Willis már teljesen elveszítette az életkedvét, és alig beszél. 

A betegség következményei hónapról hónapra észlelhetők is voltak, volt felesége, Demi Moore korábban úgy nyilatkozott, hogy a 68 éves színész már fel sem ismeri őt. A színésznő nemrég a Good Morning America vendége volt, ahol úgy nyilatkozott, hogy Bruce Willis a körülményekhez képest nagyon jól van.

(Borítókép: Bruce Willis és felesége, Emma Heming a Glass New York-i premierjén az SVA Színházban, 2019. január 15-én. Fotó: Jamie McCarthy / Getty Images Hungary)

Rovatok