Index Vakbarát Hírportál

Újabb sorozat készül Gypsy Rose Blanchardról, aki megölette bántalmazó édesanyját

2024. február 6., kedd 12:30

Még az évben érkezik egy sorozat, amely a nemrég büntetését letöltő Gypsy Rose Blanchard mindennapjait mutatja be a rácsok mögül szabadulva.

Mint ismert, Gypsy Rose Blanchardot 2015-ben azt követően ítélték 10 év börtönre, hogy bűnösnek vallotta magát édesanyja, Dee Dee Blanchard meggyilkolásában. Anyja Münchausen by proxy szindrómában szenvedett, amely következtében szükségtelenül végeztetett egészségügyi beavatkozásokat a lányán, és bántalmazta, hogy nagyobb együttérzést és figyelmet kapjon.

Az éveken át tartó bántalmazást követően Gypsy Rose Blanchard a barátjával, Nicholas Godejohnnal egyezett meg abban, hogy a férfi megöli édesanyját, akit álmában szúrt le 17-szer, majd együtt menekültek el a helyszínről. Godejohn házába menekültek, ahol letartóztatták őket a rendőrök. A férfi életfogytiglani börtönbüntetést kapott feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül, míg Blanchard tíz évet, amelyből nyolcat ült le, és decemberben szabadult a rácsok mögül.

A 32 éves nő történetéből januárban már bemutatkozott egy sorozat, a The Prison Confessions of Gypsy Rose Blanchard, amelyben ő maga számol be arról, milyen megpróbáltatásokkal járt édesanyja betegsége, és milyen beavatkozásokon kellett átesnie. A produkció sikerére való tekintettel egy újabb szériát dobnak a piacra még idén, amely a Blanchard szabadulását megelőző napoktól kezdve követi nyomon az életét, bemutatva, hogyan birkózik meg jelenleg a mindennapokkal. 

A sorozatot a A+E Factual Studios filmstúdióhoz tartozó Category 6 Media gyártja Sharon Scott, Laura Fleury, Leane Vandeman, Melissa Moore, Brie Miranda és Nicole Vogel vezető producerekkel karöltve. A korábbi szériához hasonlóan ezt is az amerikai Lifetime csatornán adják. A produkció sajtóközleménye szerint a sorozat nyomon követi, amint Blanchard megtapasztalja az életét szabad nőként, beleértve azt is, hogy végre a férjével, Ryan Andersonnal élhet együtt. 

Milliók követték Gypsy történetét, és érdekeltek abban, hogy lássák, mi vár rá. Az életen át tartó traumák és a büntetésének letöltése után mindannyian azért szurkolunk, hogy Gypsy elfogadja mindazt, amit az élet kínál, és olyan nővé váljon, aki mindig is szeretett volna lenni

nyilatkozta Elaine Frontain Bryant, a Lifetime alelnöke.

Rovatok