Index Vakbarát Hírportál

Új megállapodás született Kevin Spacey zaklatási ügyében

2024. február 8., csütörtök 12:38

Kevin Spacey új megállapodást kötött a bíróságon az MRC-vel, a Kártyavár produkciós cégével, és úgy tűnik, együtt összefogtak a biztosítótársaságok ellen.

Ha emlékszünk még, az MRC-nek le kellett rövidíteni a sorozat utolsó évadát, mert Kevin Spacey-t szexuális zaklatás vádja miatt kitették a sorozatból. Ezért indult per 2021-ben ellene, amiben 31 millió dollárt követeltek tőle. De most új irányt vett a bírósági tárgyalás: januárban az MRC 150 millió dollárt kíván behajtani a Firemans Fund Insurance-től, a produkció biztosítótársaságától.

Kevin Spacey hitelesnek elfogadott vallomások alapján fiatal férfi stábtagokat zaklatott szexuálisan, a vádak miatt a színészt kirúgták, és az utolsó évadot le kellett rövidíteni. Spacey beleegyezett, hogy rendszeresen és éveken keresztül fizet 1 millió dollárt a felperesnek. Az MRC azonban most beperelte a Fireman’s Fundot, a produkcióhoz kapcsolódó biztosítót is, mert Spacey nem jelent meg a sorozat forgatásain. Az így kieső költségeket a társaságoknak kellett volna fizetnie, főleg, hogy a botrány kirobbanásakor a színész beköltözött a Meadows pszichiátriai intézménybe, ahol szexfüggőségét kezelték.

Vagyis komolyan beteg volt, tehát a biztosítókat fizetési kötelezettség terheli. Kevin Spacey ebben megegyezett az MRC-vel.

Korábban egyébként a színész nem segítette a biztosítási ügyben indított nyomozást, tavaly decemberben mégis született egy egyezmény, miszerint az MRC elengedte a 30 millió dolláros követelést, és csak 1 millió dollárt kér. Amennyiben a színész tanúskodik a biztosítási ügyben, orvosi vizsgálatokra megy, az egészségügyi papírjait pedig átadja a bíróságnak.

Úgy tűnik, a biztosítók fognak pórul járni az új, módosított keresettel, ami pontosítja a színész munkáját akadályozó betegségeket, így például a depressziót és a szorongást.

A pénz úgy tűnik elsöpri az igazi vádakat, mert ahogy a biztosítótársaság is felelevenítette, hogy mentse magát, a produkciós cég anno nem a betegség, hanem a szexuális vádak miatt szabadult meg Kevin Spacey-től.

Rovatok