Index Vakbarát Hírportál

Szabó Zsófi visszatért a TV2-höz

2024. február 19., hétfő 11:05

Nagyszabású sajtótájékoztató keretein belül jelentette be hétfő délelőtt tavaszi terveit a TV2 Csoport, ahol a Házasság első látásra párkereső reality szereplői mellett a tavaly év végén az RTL-től távozó Szabó Zsófi is megjelent, aki a március 8-án induló TV2 Klub adó nagykövete lesz, emellett pedig a Mokka műsorvezetőjeként láthatják hamarosan a nézők.

Múlt héten röppent fel a hír, hogy az RTL-től távozó Szabó Zsófi állítólag már a TV2-t erősíti, és a Mokka műsorvezetői szerepe mellett akár a hamarosan startoló Házasság első látásra házigazdája is ő lesz. A híresztelésekkel szemben kisebb kételkedésre adhatott okot, hogy Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója decemberben úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a Házasság első látásra eredetileg 2023 őszén került volna adásba, azonban a nézettségi verseny miatt végül most tavaszra tolták azt, helyette pedig a Párharc második évadát sugározták a nézőknek.

Szabó Zsófi távozását ugye tavaly decemberben jelentette be az RTL, azt pedig, hogy a TV2-höz igazolt, a hétfői eseményen Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója erősítette meg:

Szabó Zsófi az új adó, a TV2 Klub nagykövete lesz, emellett pedig a Mokka című napindító műsor műsorvezetője. 

Házasság első látásra

A hétfői sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy március 18-án indul a TV2-n a Házasság első látásra, amelyet már 30 országban tűztek képernyőre Ausztráliától, Olaszországon át Norvégiáig. A műsor eredeti verzióját még 2013-ban mutatták be Dániában, a formátum azonban azóta meghódította az egész világot. 

A Házasság első látásra korábban már Magyarországon is látható volt, a 2017-ben levetített műsor azonban akkor nem a TV2-n, hanem a rivális RTL-en került adásba. Azt egyelőre ugyan nem tudni, hogy az akkorihoz képest mennyi változtatást vagy finomhangolást végzett a csatorna a műsoron, az RTL-en akkor a realityben négy párt mutattak be, akiket különböző

SZAKÉRTŐK ÁLLÍTOTTAK PÁRBA, AZ ELSŐ SZEMÉLYES TALÁLKOZÁSUK PEDIG MÁR MAGA AZ ESKÜVŐJÜK VOLT.

A párkeresési módszer sikerességét akkor nem sikerült bizonyítani, ugyanis mindössze egy páros mondta ki a boldogító igent, ráadásul ők is hónapokkal az esküvő után elváltak. 

A kísérlet metódusa ennek ellenére ezúttal sem fog változni, a párok ugyanis először tényleg az esküvőn pillanthatják meg egymást, és miután kimondták a boldogító igent, azt követően veszi kezdetét az, amit már a nézők is végigkísérhetnek. A felek a nászút után összeköltöznek és megkezdik a közös életüket, amelyet a szakértők folyamatosan végigkövetnek és elemeznek. Végül hat hét együttélés után a házaspároknak kell eldönteniük, hogy együtt maradnak-e, vagy külön utakon folytatják. A TV2 műsorában ezúttal hat férfi és hat nő próbál szerencsét.

(Borítókép: Szabó Zsófi a TV2 sajtóeseményén 2024. február 19-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok