Index Vakbarát Hírportál

Ördög Nóra elárulta, kiknek van esélyük megnyerni a Next Top Model Hungaryt

2024. február 26., hétfő 19:16

Fiatal lányok modellé érését figyelhette végig a Next Top Model Hungary forgatása során a produkció műsorvezetője, Ördög Nóra, aki az Indexnek többek között arról számolt be, engedné-e a gyermekeinek, hogy a divatiparban próbáljanak szerencsét.

Március 17-én, 19 órakor startol el a TV2 legújabb műsora, a Next Top Model Hungary, amelyben Magyarország következő topmodelljére vadásznak. A villába beköltöző 16 lány közül kerül majd ki a nyertes, aki 10 millió forint mellett egy két évre szóló modellszerződéssel gazdagodik, továbbá 2024-ben a Schwarzkopf Gliss Hajápolási Márka magyarországi nagykövete lesz, és szerepelhet a JOY magazin címlapján. A műsorban egy négy főből álló zsűri terelgeti a versenyzőket: Tomán Szabina üzletasszony, exmodell, Axente Vanessa topmodell, Tombor Zoltán divatfotós és Merő Péter divattervező. A produkció vezetését pedig Ördög Nórára bízták, aki február 22-én, a műsor kapcsán szervezett sajtóeseményen kifejtette, egy vizuális orgazmussal ér majd fel, amit látni fogunk a képernyőn. Mint mondta, a forgatás izgalmas volt, mivel az egész csapat együtt lélegzett – részben annak köszönhetően, hogy a versenyzők egy villában is laktak. 

Nekem most először volt igazán rálátásom arra, hogy a topmodellek élete nem csak felszínes csillogás. Bár nyilván sejthető volt, hogy nagyon komoly a szűrő, hogy kik lehetnek azok, akik a legjobbak közé eljuthatnak, és most azt is megtapasztalhattam, hogy milyen kihívásokon kell keresztülmenniük

– mondta, kiemelve, ezt a szakmát tekintve a fizikai adottságok csak a belépő szintet jelentik.

Ördög Nóra mindemellett a rendezvényen bővebben mesélt az Indexnek a modellkedéshez fűződő viszonyáról, megemlítve, a munkájából adódóan ugyan olykor modellként funkcionál, mivel műsorvezetőként gyakran vesz részt fotózásokon, sosem űzte igazán ezt a szakmát. 

Elég sok fotózáson vettem részt, de életemben kétszer fordult elő velem, hogy kifutón vonultam. Az egyik most nem olyan régen, Péter (Merő Péter – a szerk.) kért fel, hogy a Fashion Weeken, a bemutatóján legyek én az egyik modell. Illetve nagyjából 15 évvel ezelőtt Náray Tamás egyik divatbemutatóján vonultam végig, és az az érdekesség, hogy mind a kettő a Szépművészeti Múzeumban történt. Úgy tűnik, ez az egyetlen hely, ahol modellként bemutatkozhattam

 – mondta, hozzátéve, bár végig tud vonulni a kifutón, más kötődése nincs a divatszakmához. 

A műsorvezető elmondása szerint a modellkedés amiatt is teljesen kimaradt az életéből, mivel azt az időszakot, amikor mások modellkarriert építenek, ő versenytáncolással töltötte, ami abban az időben ilyen szempontból kielégítette az igényeit. Kiemelte, a tánc által meg tudta élni azt, amit a műsorban szereplő fiatal lányok keresnek a divatszakmában, és ezek az évek nagyon sokat segítettek neki a nőiessége formálásában.

Mint megemlítette, külső szemlélőként azt tapasztalta a műsor folyamán, hogy a modelleknek türelmesnek és alkalmazkodónak kell lenniük, ami sok jelentkezőnek feladta a leckét: „Hogyha van egy munka, van egy fotózás, van egy catwalk, azt nagyon hosszú előkészület előzi meg, ami embert próbáló. Amikor egész nap vársz, aztán odakerülsz a sminkesek és fodrászok kezei közé, és amikor ott a pillanat, akkor kell hirtelen száz százalékot teljesíteni, pedig lehet, hogy épp a béka feneke alatt vagy, más hangulatban, más energiaszinten. Nagyon gyorsan kell alkalmazkodni az új körülményekhez, és nincs túl sok lehetőség, hogy kihozd magadból a maximumot.”  Hozzátette, ha egy magazin címlapjára kérik fel fotózni, az egy fél-egy napos folyamat, azonban a műsor szereplőinek 15 perc alatt kellett megmutatniuk, hogy mit tudnak, profi munkát vártak el tőlük.

Fő a karakter

A műsorvezető úgy véli, egy topmodell esetében a külsőségeken túl fontos, hogy az adottságai passzoljanak ehhez az iparághoz, illetve hogy legyen egy karaktere. 

A személyiségben azon túl, hogy univerzálisan formálható legyen, mégis lennie kell valami kis plusznak, amit bele tud csempészni az adott munkához megálmodott kinézetbe. A lehető legkülönbözőbb stílusokban fogjuk majd látni a versenyzőket, de valahogy az egyéniségek mindig kitűnnek. Azoknak a lányoknak, akik még egy egyensminkben is meg tudják őrizni a karakterüket, szerintem nekik van hosszú távon esélyük arra, hogy elmeneteljenek a végéig

– jegyezte meg. 

Ördög Nóra kifejtése szerint annak ellenére, hogy a műsorban a saját szemével nézhette végig, nem mindig fenékig tejfel a modellek élete, jól fogadná, ha valamelyik gyermeke tervezné, hogy ebben a szakmában próbál meg érvényesülni. Ahogy megfogalmazta, leginkább a lányát, Micit látja esélyesnek erre, azonban őt jobban érdekli a légtornázás és a lovaglás: „Profik keze közé kell kerülnie, hogy formálják, profi fotós az édesapja is, ami mindenképpen előny, ha Mici modellkedésre adná a fejét. Az, hogy milyen modelliskolában képzi magát valaki, milyen ügynökség csapatába kerül be, rengeteget számít, úgyhogy csak minőségi szakemberek keze között engedném elindulni a pályán”.

(Borítókép: Ördög Nóra. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok