Index Vakbarát Hírportál

Feltörték Matthew Perry X-fiókját, ahol nem létező alapítványnak kértek adományt a hackerek

2024. február 27., kedd 10:31

A tavaly októberben elhunyt Matthew Perry X-fiókjában megjelent egy poszt, amelyben a csalók egy hamis alapítványnak való adományozásra szólították fel az embereket.

Matthew Perry, a tavaly októberben elhunyt Jóbarátok-sztár tiszteletére létrehozott alapítványt látszólag a profilja tetején lévő, adományozásra buzdító linkkel jelölték meg. A poszt azonban valójában egy duplikált oldalra mutatott – írta meg a Sky News.

Jelentéseket kaptunk arról, hogy Matthew hivatalos X-oldalát feltörték, és egy csaló oldalra irányítja a felhasználókat, ami kriptovalután keresztül kér adományokat. Kérünk, ne adományozzatok ezen az oldalon, és ne osszátok meg a csalárd posztokat a közösségi médiában! A MatthewPerryFoundation.org az egyetlen weboldal, amely az alapítványhoz kapcsolódik, és csak ezen az oldalon keresztül fogadunk el adományokat

– áll a Matthew Perry Alapítvány Instagram-posztjában.

A posztot az X közösségi jegyzetek funkciója is megjelölte, mondván, a fiókot feltörték, a link pedig hamis.

Perry, aki leginkább arról híres, hogy Chandler Binget alakította a sikeres amerikai szitkomban, nyíltan beszélt a függőséggel folytatott harcáról, és egy józan életet biztosító intézményt hozott létre olyan férfiak számára, akik szintén addikcióval küzdöttek.

Halála után a nevében alapítványt hoztak létre, hogy segítsenek a függőknek problémájuk leküzdésében.

Rovatok