Index Vakbarát Hírportál

Vilmos herceg továbbra sem beszél Katalin hercegné állapotáról

2024. március 4., hétfő 14:29

Pletykák és összeesküvés-elméletek lavináját indította el a közösségi médiában az a hír, hogy Vilmos herceg a múlt héten váratlanul lemondta egyik nyilvános szereplését. Sokak szerint a nemrég megműtött Katalin hercegné állapota állhat a háttérben.

Január 17-én szinte egyszerre dobta le az atombombát a Buckingham- és a Kensington-palota, mivel másfél óra különbséggel jelentették be, hogy III. Károly és Katalin hercegné is kórházi ellátásra szorul. Előbbit prosztatamegnagyobbodás miatt operálták meg, míg utóbbira egy hasi műtét várt. 

Bár III. Károly esetében sem tiszta, pontosan milyen betegséggel áll szemben, Katalin hercegnével kapcsolatban még nagyobb a ködösítés. A Sky News beszámolója szerint

Vilmos herceg a héten már beleveti magát a munkába, de a Katalin hercegné állapotával kapcsolatos spekulációkat továbbra sem hajlandó kommentálni.

Úgy tudni, Katalin továbbra is Windsorban lábadozik. A hercegné utoljára karácsony napján jelent meg a nyilvánosság előtt a norfolki Sandringhamben.

Múlt kedden a herceg személyes okok miatt váratlanul úgy döntött, hogy nem vesz részt a néhai Konstantin görög király tiszteletére tartott szertartáson a windsori kastélyban, ami pletykák és összeesküvés-elméletek lavináját indította el a közösségi médiában. A Kensington-palota ugyanakkor közölte, hogy Katalin hercegné gyógyulófélben van.

Mint megírtuk, néhány napja Vilmos herceg Walesbe utazott, hogy megünnepelje az ország védőszentjét, Szent Dávidot. A 41 éves herceg március 1-jén érkezett meg Wrexhambe, az első állomása pedig a The Turf pub volt.

Rovatok