Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy 11 éves fiú, miután részt vett egy egyre jobban terjedő TikTok-kihívásban

2024. március 7., csütörtök 18:26

Veszélyes vegyszert lélegzett be egy brit kisfiú, hogy kipróbáljon egy, a TikTokon terjedő kihívást, az úgynevezett krómozást. Az életveszélyes játék következtében a gyerek szíve megállt.

Egy 11 éves fiú, Tommie-Lee Gracie Billington szívleállás következtében halt meg szombaton Lancesterben, miután részt vett a „krómozás” nevű életveszélyes játékban.

A Mirror szerint a „krómozás” vagy „szippantás” nevű kihívás a TikTokon terjedt el, és azt jelenti, hogy mérgező vegyszereket, például festéket, oldószert, aeroszolos termékeket, tisztítószereket vagy benzint kell belélegezni.

A veszélyes vegyszer hatására a 11 éves fiú szíve megállt. A gyereket ezt követően kórházba szállították, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

A gyerek családja a tragédia után arra szólította fel a TikTokot, hogy fordítson több figyelmet a gyerekek védelmére. A közösségi oldal szóvivője erre úgy reagált hogy, nincs bizonyíték arra, hogy a krómozás TikTok-specifikus kihívás lenne, vagy hogy az felkapott lett volna a platformjukon.

Rovatok