Idén sem okoz csalódást a szervezőcsapat, a hazai vendéglátás legismertebb képviselőit, változatos étel-, desszert- és italkínálatát sorakoztatja fel Magyarország legkedveltebb gasztronómiai rendezvénye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál. Május 24 és 26. között idén is több mint 100 kiállító várja a látogatókat a népszerű „országkóstolóra”, a Millenárisra. A Gourmet minden évben egy központi témát tűz a zászlajára, ezúttal a női energiák uralják majd a gazdag kínálatot.
Itthon és külföldön is egyre több nő vállal jelentős szerepet a gasztronómiában, messze túl az otthoni sütés-főzés és a gasztroblogok határain.
A nők, ha úgy tetszik, felrázzák ezt a területet, miután láthatóan érzékenyen reagálnak a környezeti és társadalmi kérdésekre, fókuszba helyezve a fenntarthatóbb és színesebb jövőt. A szerepük egyre láthatóbbá és hangsúlyosabbá válik a gasztronómiában, és munkájukat egyre jobban értékelik.
Nemes Richárd, az MBH Bank Gourmet Fesztivál főszervezője szerint itt volt az ideje, hogy a nők kerüljenek előtérbe az eddig inkább férfiak uralta mezőnyben.
Az idei Gourmet-n azt szeretnénk megmutatni, hogy a hosszú ideig a férfiak dominálta hazai szakmában milyen női energiák szabadultak fel az elmúlt években. Az már nálunk is jól látszik, hogy a női szereplők, szakemberek nem csupán a gasztroblogok színterén uralják a terepet, de egyre többen vannak jelen az éttermekben és a gasztronómia többi területén is
– mondta.
Tehát, míg tavaly az új generáció került középpontba, idén a női energiákra fókuszál a Gourmet, ennek népszerűsítésére pedig három nagykövet társul a rendezvényhez, de mellettük tucatnyi női szakember is bemutatkozik majd a fesztivál ideje alatt a Millenárison.
Természetesen megjelennek a legjobb éttermek, cukrászdák, pincészetek, az izgalmas ételkínálat mellett a változatos italmenü, a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig – ígéri a fesztivál lapunkhoz eljuttatott közleménye.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál idei egyik nagykövete Fekete Zsóka lesz, aki mangalicákat tenyészt saját farmján, melynek fő profilja a kézműves termékgyártás. Kisüzemében készült magas minőségű prémiumtermékei határainkon túl is rendkívül népszerűek. Piacozó nagymamának besegítő kislányból lett maga is állattenyésztő, munkáját, mangalicatermékeit számos hazai és nemzetközi elismerés dicséri.
Szintén a Gourmet nagykövete Ormós Gabriella, aki a kommunikációs szakmát adta fel, hogy a kovász bűvöletében éljen, és legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Idén a nagykövetek csapatát erősíti Ötvös Zsuzsanna is, aki klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztrobloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje.
Az idei Gourmet Fesztivált május 24–26. között, ismét a Millenárison rendezik meg. Idén a női nagyköveti csapat mellett más különlegességgel is készülnek a szervezők: mivel a zárónap pont gyereknapra esik, így idén a családoknak szentelik majd a vasárnapot. Míg a szülők kóstolnak, a gyerekek addig sem fognak unatkozni, ugyanis a Gourmet számos aktivitással készül a fiatalabbak számára, a családjaikkal együtt érkező gyerekek és a 18 év alatti fiatalok pedig ingyen látogathatják majd meg az eseményt.
A jegyvásárlás az idei női sémához mérten március 8-án, nőnapon indul, ide kattintva pedig további információk olvashatók a fesztiválról.