Index Vakbarát Hírportál

Ötven állat tetemét szórták ki egy kistelepülés utcájára

2024. március 17., vasárnap 17:48

Horrorfilmbe illő jelenetek rázták fel az angliai Broughton települését, miután egy helyi üzlet előtt ismeretlen tettesek több tucat, legalább ötven állat tetemét szórták szét. A helyi vadőr szerint mindezt egyszerű szórakozás céljából vagy fogadásból csinálhatták. A környéken nem ez az első ilyen eset, néhány hete a szomszédos településen fácántetemeket dobtak ki egy általános iskola mellett.

Sokkoló látványnak lehettek szemtanúi a hampshire-i Broughton lakói az elmúlt napokban, ugyanis egy helyi üzlet elé több tucat állatt tetemét dobták ki ismeretlen tettesek. A meggyilkolt állatokra a bolt egyik alkalmazottja talált rá, amikor megérkezett a munkahelyére, először pedig fel sem fogta, mi történik, annyira letaglózta a látvány.

Az utcán körülbelül 50 nyúl teteme terült el, végig az üzlet előtti kövön. Minden csupa vér volt 

– idézte fel az ominózus reggelt Mike Hensman, a Broughton Community Shop pénztárosa a Sky Newsnak. 

A tényleg lidérces rémálmokat okozó filmekbe illő jelenetek azonban még ekkor sem értek véget számára, a beosztott ugyanis a kezdeti sokkból felocsúdva vette csak észre, hogy további vadállattetemekkel „dekorálták ki” a bejáratot. 

Az ajtón ott volt egy ragadozómadár, pontosabban egy ragadozó és egy bagoly volt a kilincsekre szúrva. A vértől alig lehetett valamit látni az üzletből

– árult el további gyomorforgató részleteket a férfi. 

De mégis mi vesz rá valakit, hogy ilyet tegyen? Az eladó szerint egyszerű a válasz. 

Ez egyszerűen valakinek beteges szórakozást jelentett. Azért választotta a mi üzletünket, mert nem a főutcán van, ahol nagy a forgalom. Itt nyugodtan be tudott ülni az autójába, és kibuliznia magát. Neki ez móka volt, számunkra sokk

– vélekedett. 

Nem ez az első eset a környéken

Annak ellenére, hogy ilyen borzalmas látványra senki sincsen felkészülve, a környéken már nem ez volt az első alkalom, amikor valaki számára állatok tetemeinek szétszórása jelentett megoldást vagy éppen szórakozást. A múlt hónapban például egy szomszédos település iskolája előtt dobták ki nyulak, fácánok és csirkék tetemeit, de a helyi vadőr szerint a környéken rendszerint történnek hasonlók. 

Én egy vidéki vadőr vagyok, így a munkámhoz tartozik az ölés, de amit ők művelnek, az csak ok nélküli gyilkolás. A tettesek egyértelmű célja az elrettentés, de olyanról is hallottunk már, hogy valakik fogadást kötöttek, ki tud megölni több állatot egy éjszaka alatt

– mondta Tony Lowry a lapnak, aki hozzátette, a rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben. 

Az esetről készült felvételek ide kattintva láthatók, azonban megtekintését 18 éven felüliek és erős idegzetűek számára javasoljuk csak. 

Rovatok