Index Vakbarát Hírportál

Egy törvénytisztelő vadász megkérdezte, hogy kilőhet-e egy jetit

2024. március 30., szombat 16:33

Washington állam Stevens megyei seriffhivatala különös hívást kapott: egy lelkes, de törvénytisztelő vadász telefonon próbált utánajárni annak – tekintettel tervezett áprilisi vadászatára –, hogy illegális-e Stevens megyében nagyláb lelövése, valamint elegendő-e a rendszeres vadászati engedély a mitikus majomszerű lény vadászatához. A hivatal eleget tett kötelességének, és tájékoztatta a vadászt a legjobb tudomása szerint.

Washington állam seriffhivatala a múlt héten nyilvánosságra hozta, hogy furcsa hívást kapott egy feltörekvő nagylábvadásztól – írja a New York Post.

A Stevens megyei seriff hivatala titokban tartotta a hívó személyazonosságát, azonban március 19-én közzétette Facebookon az esetet. Bár a hívás pontos átiratát nem osztották meg, az iroda nyilvánosságra hozta az egyik alkalmazott jegyzeteit. 

[A hívó] április közepén érkezik a területre, és vadászni akar a Big Meadow Lake területén

– idézte a hivatal a feljegyzést.

„Megpróbáltam a Fish and Wildlife-hoz irányítani, de ők hozzánk irányították” – fogalmazott az alkalmazott. A törvénytisztelő vadász ezután megkérdezte, hogy legális-e nagyláb, a mitikus majomszerű lény vadászata, amely állítólag a Csendes-óceán északnyugati részén kóborol.

„Mr. ...-nak aggályai vannak azzal kapcsolatban, hogyan maradhat legális vadászat közben a Big Meadow Lake területén, mert az állami szabályozásaink nem világosak a nagylábvadászatokkal kapcsolatban” – idézte a hivatali feljegyzést a Facebook-bejegyzés. Eszerint a hívó több kérdést is feltett.

Tudnia kell: 1. Illegális-e Stevens megyében nagyláb lelövése? 2. Elegendő-e a rendszeres vadászati engedély ahhoz, hogy nagylábra legálisan vadásszon?

– idézi a leirat a telefonálót, aki lovagiasságot is mutatott a hívás során: „[a hívó] azt mondja, hogy természetesen nem fog vadászni vagy lelőni nőstény nagylábat” – jegyezte fel az alkalmazott. „Ha ma nem kap választ valakitől, holnap vissza akar telefonálni” – tette hozzá a leiratot készítő munkatárs.

2021-ben az amerikai Georgia államból került elő egy videó, amelyen egy a hírhedt fenevadra, nagylábra nagyon hasonlító alak mászkál az erdő sűrűjében. A majomszerű lény először a fűben ült, majd felállt, hogy megmutassa félelmetes magasságát.

A seriff hivatala válaszolt a kérdésre

A közösségi médiában közzétett bejegyzés végén a Stevens megyei seriff hivatala egyértelművé tette válaszát.

A járőrfőnökünk visszahívta az érdeklődő felet, hogy átadjon két fontos információt: 1. A Big Meadow tó a Pend Oreille megyei seriff joghatósága alá tartozik, és több információval rendelkezik erről a témáról. 2. Stevens megyében nincs nagyláb. Ezt onnan tudjuk, hogy az egyik helyettesünk máskülönben már véletlenül elütött volna egyet egy járőrautóval!

– mondta a hivatal.

A Facebook-bejegyzés vegyes fogadtatásban részesült a környék lakói körében, akik közül néhányan állították, hogy nagyláb valóban létezik. „Határozottan van nagyláb Stevens megyében, lol” – mondta egyikük. „Tetszettek a válaszok, és biztos vagyok benne, hogy a másik megyei hivatalnak is” – írta egy másik kommentelő. „Elég naiv azt gondolni, hogy vadászhat rájuk. Épp az ellenkezője fog történni, ha a helyzet úgy hozza” – viccelődött egy másik Facebook-felhasználó.

Rovatok