Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Joe Flaherty színész-komikus

2024. április 3., szerda 13:50

Meghalt Joe Flaherty színész, író és komikus, aki a Second City Television, a Különcök és stréberek, valamint a Rendőrakadémiában játszott szerepeiről vált ismertté. 82 éves volt.

A hírt Joe Flaherty lánya, Gudrun erősítette meg közleményben a Varietynek. „Rövid betegség után tegnap elhagyott minket, és azóta küzdök, hogy megbékéljek ezzel a hatalmas veszteséggel” – olvasható a közleményben.

„Apa rendkívüli ember volt, végtelenül jószívű. Ebben az elmúlt néhány hónapban, amikor szembesült egészségi kihívásaival, értékes lehetőségünk volt, hogy több klasszikus filmet együtt nézhessünk meg – ezekért a pillanatokért örökké hálás leszek” – tette hozzá.

Joe Flaherty alapító tagja volt az SCTV-nek, egy kanadai szkeccssorozatnak, amelyben John Candy, Catherine O’Hara és Martin Short mellett szerepelt. Short a Varietynek adott interjúban tisztelgett Flaherty előtt, mondván:

Barátságunk több mint 50 éve alatt nagyon kevés ember volt olyan bölcs vagy vidám a vígjáték, az improvizáció és a karaktermunka művészete terén, mint Joe. Az SCTV-ben Horgonynak hívtuk. Ő volt a legviccesebb ember az életemben. Egyszerűen imádtam őt

– emlékezett vissza.

Joe Flaherty egyebek mellett a Rendőrakadémia-sorozat, A lúzer és a Hóbol is megárt a sok című filmekben szerepelt.

Rovatok