Index Vakbarát Hírportál

Itt a következő mérföldkő, Taylor Swift újabb rekordot állított fel

2024. április 3., szerda 07:15

Milliárdos lett Taylor Swift tizennégyszeres Grammy-díjas amerikai énekesnő, ezzel ő lett az első olyan zenész, aki egyedül a dalai és előadásai alapján került fel a Forbes listájára. Vagyona meghaladja az 500 millió dollárt.

Taylor Swift 2023 októberében milliárdos lett, köszönhetően az Eras című turnéjából származó bevételeknek és zenei katalógusa értékének – derül ki a Forbes áprilisi listájából.

Taylor Swift ezzel az első zenész lett, aki kizárólag a dalai és előadásai alapján került a ranglistára. Vagyonát több mint 500 millió dollárra becsülik, amelyet a jogdíjakból és a turnékból gyűjtött össze, emellett 500 millió dolláros zenei katalógussal és mintegy 125 millió dolláros ingatlanvagyonnal rendelkezik.

Swift 2021-ben kezdte el kiadni első hat albumának újrahangszerelt változatát, hogy visszaszerezze a tulajdonjogokat.

A 2023-as, Eras című turnéra szóló jegyek iránti kereslet elárasztotta a Ticketmastert, ami arra késztette a kongresszus tagjait, hogy megkérdőjelezzék a vállalat koncerteladások feletti ellenőrzését.

Mint azt korábban megírtuk, Taylor Swift történelmet írt azzal, hogy negyedszer nyerte meg a legjobb albumnak járó Grammy-díjat, amivel rekorder lett, olyan előadókat megelőzve legendákat, mint Stevie Wonder és Frank Sinatra.

Rovatok