Index Vakbarát Hírportál

Már harcolnak az edzők a Sztárbox idei évadának szereplőiért

2024. április 6., szombat 06:24

A Sztárbox készítői a műsor idei évadáról árultak el kulisszatitkokat: a résztvevőkön már most hatalmas motivációt látnak az alkotók, az edzők már harcolnak a versenyzőkért. Kiderült, milyen szempontok kerültek előtérbe a jelöltek válogatásakor, mit lehet tudni az előző évad szereplőiről, változott-e az edzői gárda, és hogy melyik lesz a legnehezebb hét a felkészülés során.

Idén is hatalmas motivációt látnak a Sztárbox alkotói a hírességekben, a szereplőkért már az edzők is elkezdtek megharcolni egymással – a műsor alkotói, Verebély Marcell senior kreatív producer, Wisinger János producer és Kovács Kokó István olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó, a műsor szakmai supervisora volt pénteken a Reggeli vendége.

A Televíziós Újságírók Díja gálán a Sztárbox kapta az Év Nagyszabású show-műsora díjat, az alkotók az új évadról árultak el részleteket.

Sztárbox című műsorban a hírességek válogatásakor három szempont kerül előtérbe: egyrészt fontos, hogy mekkora a szereplő ismertségi értéke, másrészt cél, hogy a párok edzettsége közel azonos legyen, legalábbis nagyjából hasonló szintre kerüljenek az edzések után, hiszen így lesz egy meccs igazán izgalmas, végül, de nem utolsósorban meghatározó az adott szereplő elhatározása.

„Nem a lusta fajta celebeknek való ez a történet” – hangsúlyozta az RTL producere, Wisinger János. Kovács Kokó István szerint néhány kivétellel mindenki komolyan dolgozott a 2023-mas szezonban, amikor a műsor egy új szintre lépett – akár első évadnak is lehetne tekinteni egyedülállósága miatt, hiszen egészen más volt a sztárok hozzáállása most, mint 20 éve.

„Az edzők is nagy örömmel jelentkeztek az ideire, mert azt látták, hogy nem egy celeb csipogását kell majd hallgatniuk hónapokon keresztül” – tette hozzá.

Nagyon jó nevek vannak már az idei évadra felkérve, elkezdődtek a felkészítések, és biztos, hogy lesznek baromi jó meccsek most is

– ígérte Verebély Marcell, a műsor kreatív producere, aki hozzátette, hogy folyamatosan zúdulnak a megkeresések a műsor készítőire, ugyanis az új évadban nagyon sokan szeretnének szerepelni.

Nagy motivációt és akaratot látnak a hírességekben, és már az edzők is elkezdtek harcolni a különböző emberekért.

Peller Mariann, a Reggeli műsorvezetője elmondta, beszélt Berki Mazsival, aki nemzetközi mérkőzésre készül. Wisinger János hozzátette, hogy legalább öt embert tudna mondani az előző évad névsorából, aki nem engedte el a boxot: úgy tudja, hogy többek között Dobos Evelin és Árpa Attila azóta is lejár az edzőterembe.

A műsor megváltoztatta az életüket, elkezdtek sportolni, rendszeresen sportolnak, sportemberré váltak.

A beszélgetésből kiderült, hogy volt olyan jelölt, akinek a részvételét Kovács Kokó István vétózta meg. Ám nem a sportalázat vagy a motiváltság miatt, az ugyanis kevésbé érdekli, inkább az volt a kérdés, hogy egészségügyileg vagy lelkileg megfelel-e az elvárásoknak a jelölt.

Ha genetikailag nincs meg valakiben egy pofon kiosztására és elviselésére a vágy, vagy ennek a lehetőségére, akkor azzal nem lehet mit csinálni

– mondta, hozzátéve, hogy volt egy-két celeb, akitől ezért köszöntek el. Emellett komoly egészségügyi szűrővizsgálaton is részt kell venni a jelölteknek még a műsorral való szerződéskötést megelőzően.

Verebély Marcell szerint a felkészülésben lelkileg is elfárad az ember, egy lelkifröccs után azonban sokan erőre kapnak, sőt onnantól hogy elindult a műsor, egyre kevesebb lett az ilyen helyzet. Kovács Kokó István hozzátette, hogy az első meccs előtti utolsó hét volt mindenkinél kritikus.

Az olimpiai bajnok ökölvívó szerint a sportág megítélése visszakerült a helyére, ahonnan még van feljebb. A műsorhoz az ország legjobb edzőit sikerült megszerezni. Van változás a névsorban, van, akivel összeegyeztethetetlen volt a közös munka, és van egy pár új edzői is, aki bekerült az új évadba.

Rovatok