Index Vakbarát Hírportál

Kulcsár Edina nem jelent meg a bíróságon, Vajna Tímea vallomása szerint a fővádlott mutatta be Andy Vajnának

2024. április 11., csütörtök 10:42

Hét éve húzódik K. Zoltán és társainak kerítési ügye, a bírósági tárgyalást harmadik alkalommal hagyja ki Kulcsár Edina. Az egykori szépségkirálynőt tanúként szeretnék meghallgatni, de ezúttal sem jelent meg.

Csütörtök reggel hiába várták Kulcsár Edinát a Pesti Központi Kerületi Bíróság második emeleti tárgyalótermébe. Dr. Krénusz Éva bírónő a szépségkirálynő ügyvédje által írt kérelem felolvasásával kezdte az ülést, amiben a védő kérte, hogy Kulcsár Edina írásban tehessen tanúvallomást, mert jelenleg állapotos, a tárgyalótermi megjelenése és a sajtó érdeklődése rendkívül felzaklatná, illetve a korábbiak is nagyon megviselték.

A tanácselnök hozzátette, hogy a védő második alkalommal hivatkozik a tanú terhességére, Kulcsár e-mail-címét azonban ismételten nem adta meg.

Az ügyben idén tavasszal sűrűn fog tartani tanúmeghallgatást a bíróság, hisz júniusban hét év után lezárulhat a tárgyalás. Nem Kulcsár Edina volt az egyetlen tanú a bíróságon, aki nem jelent meg, ugyanis volt, akit útba igazított a rendőrség, de így sem találta meg a Markó utcai épületet.

Együtt mentek Bejrútba

A mai napra több tanút is beidézett a bíróság. Az első hölgy állítása szerint K. Zoltánnal egy szilveszteri buliban ismerkedett meg, aki hoszteszmunkát ajánlott a lánynak. Bejrútba kellett utaznia a megrendelő bulijára, az ide tartó úton találkozott Kulcsár Edinával. 

A megrendelő végül lemondta az eseményt, a két nő pedig hazautazott az arab országból. A nő elzárkózott attól, hogy a bulizáson kívül másban is részt vegyen, de emlékei szerint ilyenről nem is volt szó. Bár a nyomozás során tett vallomásában említett szexuális szolgáltatásokat, a tárgyaláson azt mondta, hogy ígéretet kapott a rendőrségtől arra, hogy átjavítják az iratot, és ezt a részt korrigálják. Később úgy módosította az álláspontját, hogy ennyi év távlatából már nem emlékszik pontosan a történtekre.

A vallomásában kitért arra is, hogy a kiutazásért akkor – több mint tizennégy évvel ezelőtt – nyolcvanezer forintot kapott K. Zoltántól. Kulcsár Edinával sem akkor, se később nem beszélt többet. A munkáról sem beszéltek, mivel az jobban lefoglalta őket, hogy a reptéren eltűnt a bőröndjük.

Fotózások és partik

A nap második tanúja magazinfotózások miatt ismerkedett meg K. Zoltánnal, mert a barátai szerint ő tudott segíteni neki a megjelenésekkel. Járt fotózásokra és bulikra, de olyanról nem tudott, hogy szexuális szolgáltatásokat kellene nyújtania.

A bírónő ezek után ismertetett egy beszélgetést, amely szerint a KISS budapesti koncertje után mehettek volna a lányok a tagokkal bulizni. A nő erre, ahogy több állításra is, azt mondta a tárgyaláson, hogy nem emlékszik ilyen részletekre a 2010-es eseményekről. Egy másik tanú vallomása szerint az együttessel Kulcsár akkor elment bulizni.

A telefonbeszélgetések alapján a lányokat többször is kiszervezték üzletembereknek különböző hotelekben.

A nyomozás során tett vallomásából kiderült, hogy K. Zoltánon kívül Répás Lajost is ismerte, de előbbi jobban fizetett a munkák után. Írásbeli szerződést nem kötött a közvetítőjével, és arról sem tud, hogy a férfi a kuncsaftokkal aláíratott volna bármit.

A rendőrségi nyomozással kapcsolatban úgy emlékszik, hogy megalázó volt számára, amikor megjelentek a civil ruhás rendőrök, mert szerinte bűnözőként kezelték, és megpróbálták megfélemlíteni. K. Zoltán is úgy vélte, hogy a nő vallomása összefüggő beszéd volt, ami nem volt jellemző a tanúra. A meghallgatás végén tanúvallomásokat olvasott fel a bírónő, amikben a lányok közül többen is úgy emlékeztek, hogy csak együtt aludtak a kuncsaftokkal, de szexuális együttlétre már nem.

A tárgyaláson felolvasták Vajna Tímea, akkor még Palácsik Tímea vallomását a nyomozóknak, amiben többek között K. Zoltánról is beszélt. Mint elmondta, szexuális szolgáltatást nem nyújtott, de hoszteszként dolgozott belföldön és külföldön egyaránt. A Krénusz Éva bírónő által felolvasott szövegben a filmügyi kormánybiztos özvegye kitért arra is, hogy K. Zoltán révén ismerte meg Andy Vajnát, korábban pedig kérték, hogy Damu Roland helyett találjon magának egy normális férfit.

Évek óta húzódó ügy

A botrány még 2011 tavaszán pattant ki. A vádirat szerint a kerítők fiatal magyar hölgyeket közvetítettek ki 2009-től hoszteszmunka helyett szexuális szolgáltatásokra, több külföldi országba. K. Zoltán és társai a magyar luxushoszteszeket Dubajba, gazdag hercegekhez vagy más egzotikus országokba, fontos üzletembereknek közvetítették ki.

A vádiratban ismertették, hogy pontosan mikor, kit és hova közvetítettek „hoszteszmunkára”. A felsorolt lányok között többen nem vállalták a nevüket, csak számmal szerepeltek, ám a vádlottak vallomásában több hazai ismert név is elhangzott. A vádirattal ellentétben mindhárom vádlott tagadta, hogy bármilyen szexuális szolgáltatásra közvetítettek volna lányokat.

Az elsőrendű vádlott, K. Zoltán szerint tőle a harmadrendű vádlott, Sz. Vivien kért hoszteszeket, és semmilyen szexuális munkáról nem tudott. Ő csak küldte a lányokat egy modellügynökségen keresztül.

Rovatok