Index Vakbarát Hírportál

Letöltendő börtön várhat Herczeg Zoltánra, és még milliókat kellene fizetnie

2024. április 21., vasárnap 09:06

Nemrég vádat emelt Herczeg Zoltán ellen a Fővárosi Főügyészség kábítószer birtoklása miatt, most hivatalosan is kézhez kapta az iratot. A vádirat szerint letöltendő börtönbüntetés kér a vádhatóság a divattervezőre, valamint több millió forintos eljárási költséget kellene megfizetnie.

Mintegy két héttel ezelőtt vádat emelt Herczeg Zoltán divattervező ellen a Fővárosi Főügyészség. Ahogy arról az Index beszámolt, két év után kábítószer birtoklása miatt indítványoz börtönbüntetést a divattervező ellen a vádhatóság.

Most Herczeg Zoltán egy Facebook-bejegyzésben közölte, hogy kézhez kapta a vádiratot.

Ma megérkezett a hivatalos vádemelés az ügyészségről, melyben 2 ÉV 8 HÓNAP LETÖLTENDŐ BÖRTÖNBÜNTETÉST, illetve 3 évre a közügyektől való eltiltást indítványoznak rám

– fogalmazott a divattervező, hozzátéve, hogy a bűnügyi költségeket is neki kell majd állnia, ami már most hárommillió forint felé rúg.

Korábban az Index megkeresésére Rab Ferenc, az ügyészség szóvivője közölte, hogy a divattervezővel kábítószer birtoklásának bűntette miatt, míg az ügy elsőrendű vádlottjával, egy 61 éves férfival szemben kábítószer-kereskedelem miatt végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség.

A vádirat lényege szerint egy 61 éves budapesti férfi 2022 tavaszától kezdve több alkalommal marihuánát adott el barátjának, az ügy másik vádlottjának. 2022. október 21-én az eladó 91 gramm marihuánát értékesített társának 350 ezer forintért. Az összesen átadott kábítószer mennyisége meghaladja a csekély mennyiség felső határát, azonban nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A 61 éves férfi csekély mennyiségben maga is fogyasztott marihuánát és kokaint.

Amint arról korábban az Index is beszámolt, 2022. október 21-én letartóztatták Herczeg Zoltán ismert divattervezőt, miután kábítószergyanús anyagot találtak a lakásán. A divattervező a kihallgatásakor a drogfogyasztást ugyan elismerte, azonban tagadta, hogy terjesztette is volna a szert.

Decemberben szabadlábra helyezéséért, valamint enyhébb kényszerintézkedésért nyújtott be fellebbezést, amelyet a bíróság elutasított, így a karácsonyt is a rácsok mögött töltötte. Ügyét 2023 februárjában újratárgyalták. A nyomozó hatóság kezdeményezésére a Fővárosi Főügyészség indítványozta Herczeg Zoltán letartóztatásának meghosszabbítását április 23-ig, majd házi őrizetbe került.

Idén januárban egy interjúban közölte, hogy a jövőben felhagy a divattervezéssel, és lakásfelújításokkal és a fenntarthatóság, a klímavédelem népszerűsítésével kíván foglalkozni.

Rovatok