Kelényi-Szamos Gabriella, a Szamos Marcipán tulajdonos-vezérigazgatója nemrég tartotta a 75. születésnapját, amelyet egy halotti torral ünnepelt meg. A vendégektől virágok helyett inkább házi készítésű finomságokat kért.
Kelényi-Szamos Gabriella tavaly novemberben töltötte be a 75. életévét, amelyet nem születésnapi bulival, hanem halotti torral ünnepelt meg.
A Szamos Marcipán tulajdonos-vezérigazgatója a Blikknek elárulta, hogy már húsz évvel ezelőtt is felvetődött benne az ötlet, hogy halála után nagy ünneplést tartson. A cégvezető nem szeretné, ha barátai sírva, szomorúan búcsúznának el tőle, emellett szörnyűnek tartja, hogy egy temetésről „mindenki hazamegy, a halott meg ott marad”.
Kelényi-Szamos Gabriella felidézte, hogy férje öt évvel ezelőtt halt meg. Temetésekor a Dunába szórtak egy sóurnát, és az eseményen csak a szűk családi kör volt jelent. A tulajdonos akkor döntötte el, hogy mielőtt követi férjét, egy saját halotti tort rendez, hogy a gyerekeinek ezzel ne legyen gondja.
A szokatlan bulira összesen kilencven vendéget hívott meg, akiktől nem virágokat, hanem házi készítésű finomságokat kért.
Az egyik fiam volt a ceremóniamester. A meghívóban kikötöttem, hogy nem kérek virágot, viszont mindenféle házi készítésű finomságra nyitott vagyok, így hoztak nekem befőttet, lekvárt, sőt még kolbászt is. A kamrám meg is telt. Emellett kértem mindenkitől, hogy írjon rólam valamit, és aki megtette, részt vehetett a tombolán. Ezeket az írásokat azóta összefűztem, és bevallom, lelkileg ebből töltődöm, ebből élek
– fejtette ki a lapnak Kelényi-Szamos Gabriella.
Az esemény témájával ellentétben a cégvezető még rengeteg ötletét szeretné megvalósítani. Jelenleg az idén harmincéves Szamos Múzeum felfrissítésén is dolgozik.