Index Vakbarát Hírportál

Horrorisztikus összegért kelt el minden idők legdrágább Titanic-ereklyéje

2024. április 28., vasárnap 09:39

Egy apró zsebóráért több mint fél milliárd forintot fizettek, ezzel ez lett minden idők legdrágább Titanic-ereklyéje. A listát hosszú időn át az a hegedű vezette, amin a süllyedés ideje alatt még játszott a személyzet egyik tagja.

Rekordot jelentő 1,2 millió fontért, azaz közel 550 millió forintért kelt el az az arany zsebóra, amelyet a Titanic leggazdagabb emberének holttesténél találtak meg.

Az órát szombaton adta el egy amerikai magángyűjtőnek a Wiltshire-beli Devizesben található Henry Aldridge & Son cég az eddigi legmagasabb összegért, amelyet valaha is adtak Titanic-emléktárgyakért – közölte a The Guardian.

Az óra eredeti tulajdonosa, John Jacob Astor üzletember 1912-ben, 47 évesen süllyedt el a hajóval együtt, miután újdonsült feleségét, Madeleine-t a mentőcsónakba kísérte.

Az aukciósház szerint az előző legmagasabb összeg, amelyet a Titanic tárgyaiért fizettek, 1,1 millió font volt egy hegedűért, amelyen a hajó elsüllyedésekor még játszottak, és amely 2013-ban kelt el ugyanannál az aukciósháznál.

Nemrég egy másik relikvia is új gazdára talált, ám ez már a Titanic című filmhez kapcsolódik. Ikonikus filmek ikonikus kellékeit árverezték el A Planet Hollywood kincsei elnevezésű aukción. A csúcsot az az ajtó érte el, amelyen a Titanic végén Rose megmenekült a fagyhaláltól, miután Jack feláldozta érte az életét. A relikviáért átszámítva több mint 261 millió forintot fizetett ki egy licitáló.

Rovatok