Index Vakbarát Hírportál

Lothar Matthäus akarta barátnőnek az Éjjel-nappal Budapest szereplőjét

2024. május 13., hétfő 15:00

Rendőri elővezetéssel, saját lábon vagy videóhívással – válogatott módon érkeztek a tanúk a hétfő délután a dubajozós ügyként emlegetett per tárgyalására. Az ügy koronatanúja, Kovács Dóra harmadik alkalommal állt a bíróság elé, Kulcsár Edina várhatóan csak május végén tesz vallomást.

K. Zoltán tizenhárom éve tartó tárgyalása a végéhez közelít, a férfinak 2011 óta kell megjelennie a bíróságon egy kerítési üggyel összefüggésben. Hétfő délután a Pesti Központi Kerületi Bíróság épületéhez változatos módon érkeztek a tanúk, volt, aki a saját lábán, volt, aki rendőri elővezetéssel jött, míg más zárt videóhíváson keresztül csatlakozott a tárgyaláshoz. 

Az egyetlen tanú, aki a szabályszerű idézésre gond nélkül megjelent, az az RTL Éjjel-nappal Budapest című sorozatának egykori szereplője, Kovács Dóra volt. Ő a folyosón várakozott, amíg más tanút hallgatott meg Dr. Krénusz Éva  bírónő.

Nem kellett szexelni, de lehetőség volt rá

A távmeghallgatás alatt kiderült, hogy van olyan tanú, aki nem is ismeri a vádlottat, de még névről sem. Ő egy másik közvetítőn keresztül kapta meg és végezte el a hoszteszmunkáit belföldön és külföldön egyaránt. Arra nem emlékszik, hogy a szex is a feladatuk lett volna, a később felolvasott vallomása szerint azonban „erre volt lehetőségük”. A legutóbbi meghallgatáson is hasonló dolgokról számoltak be a tanúként meghallgatott egykori hoszteszek. 

Legutóbbi alkalommal hiába várták Kulcsár Edinát a Markó utcai épületbe, nem jelent meg, és ekkor még az e-mail-címét sem pótolta a kérvényében. Hétfőn a bírónő már arról adott tájékoztatást, hogy várhatóan a május végén tartandó tárgyaláson meg tudják hallgatni Kulcsár Edinát. 

Barátnőnek szemelték ki a világbajnokságra

Kovács Dóra egy barátnőjén keresztül ismerte meg az ügy vádlottját, K. Zoltánt, majd dolgozott is neki hoszteszként. Ibizán és Marokkóban is megfordult ebben az időben, a férfitől vagy annak társától kapta a megbízást. A spanyol partiszigeten több lánnyal együtt dolgozott, ami csupán annyit takart, hogy esténként a szórakozóhelyen kellett megjelenniük, napközben pedig a parton pihenhettek. Néha kártyáztak, együtt bicikliztek a megrendelővel, de ennél több emlékei szerint nem történt,

A vallomásában elmondta, hogy ő maga nem létesített szexuális kapcsolatot senkivel, de tud olyanról, aki később megtetszett valakinek, és ők összejöttek. A fotózás kifejezéssel is csak a modellkedést tudta azonosítani, szerinte ennek nem volt szexuális jellege, ellentétben más tanúk állításával. Korábbi, még a rendőrségen tett vallomása szerint viszont még ő is így emlékezett erre. 

Magyarországon is ment hoszteszmunkákra, itt javarészt csak különböző vendégeket kísért hotelekben vagy vadászkastélyban. Még dél-afriai labdarúgó világbajnokságra is kiutazhatott volna, mert Lothar Matthäus őt szerette volna kísérőnek. A német labdarúgólegenda, aki korábban a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt, képek alapján választotta ki őt. Kovács Dóra azonban nem ment bele a munkába, mert tudta, hogy a férfinek felesége van, és a munkát is zavarosnak ítélte meg. Később találkoztak, de ismét elutasította Matthäus közeledését. 

Mivel Kovács Dóra vallomása után következő tanú állítása szerint a rendőri elővezetés ellenére sem találta meg a tárgyalótermet, így a hétfői tárgyalás május végén folytatódik. Ezen a napon videóhíváson keresztül hallgatja meg a bíróság Kulcsár Edinát, majd várhatóan szeptemberben ítélet következik.

Tizenhárom éve vádlott

A botrány még 2011 tavaszán pattant ki. A vádirat szerint a kerítők fiatal magyar hölgyeket közvetítettek ki 2009-től hoszteszmunka helyett szexuális szolgáltatásokra több külföldi országba. K. Zoltán és társai a magyar luxushoszteszeket Dubajba, gazdag hercegekhez vagy más egzotikus országokba, fontos üzletembereknek közvetítették ki.

A vádiratban ismertették, hogy pontosan mikor, kit és hova közvetítettek „hoszteszmunkára”. A felsorolt lányok közül többen nem vállalták a nevüket, csak számmal szerepeltek, ám a vádlottak vallomásában több hazai ismert név is elhangzott. A vádirattal ellentétben mindhárom vádlott tagadta, hogy bármilyen szexuális szolgáltatásra közvetítettek volna lányokat.

Az elsőrendű vádlott, K. Zoltán szerint tőle a harmadrendű vádlott, Sz. Vivien kért hoszteszeket, és semmilyen szexuális munkáról nem tudott. Ő csak küldte a lányokat egy modellügynökségen keresztül.

Rovatok