Index Vakbarát Hírportál

Szuperprodukció érkezik Budapestre június elején

2024. május 18., szombat 10:25

Hamarosan megnyílik a BOK csarnokban a LUFILAND, amely 500 ezer környezetbarát lufi felhasználásával hívja világ körüli utazásra a látogatókat.

Június elsejétől tekinthetik meg az érdeklődők a LUFILAND nevezetű kiállítást, amely négyezer négyzetméteren terül el a BOK csarnokban. Itt többek között az Eiffel-torony, a pisai ferde torony, a Nagy Szfinx és a Lánchíd lufiból épített másai is láthatók lesznek. A szuperprodukció összesen 500 ezer környezetbarát lufi felhasználásával készül. 

Ahogy a szervezők a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben írják, a budapesti megnyitó egyben világpremier is lesz. Mint hozzáteszik, Guido Verhoef világhírű lufimester, holland művész számos profi lufidizájner, valamint 150 önkéntes bevonásával, a megnyitó előtti hetekben építi fel a tárlatot. Az alkotók félmillió színes, környezetbarát speciális ballont használnak fel, hogy Budapestre varázsolják a földkerekség kultikus építményeit és látványosságait.

A kiállítás egyszerre lesz művészeti szenzáció és igazi közönségprodukció. Ekkora méretű és minőségű lufikiállítást még nem látott a világ. A felnőtt látogatók szórakoztatása mellett gondolunk a családok igényeire is, hiszen a 4000 négyzetméteres tárlat része az 1000 négyzetméteres »fun zone« is, ahol a gyerekek kísérletezhetnek a lufikkal, és szabadjára engedhetik kreatív energiájukat. Felejthetetlen utazás lesz ez minden korosztály számára – egy 95%-ban levegőből álló álomvilágban

– mondta Guido Verhoef.

A szuperprodukció előreláthatólag augusztus közepéig lesz látható a BOK csarnokban.

Rovatok