Index Vakbarát Hírportál

Videó került elő arról, ahogy P. Diddy rángatja és megrúgja a párját

2024. május 18., szombat 13:27

Egy 2016-os felvétel szerint Sean Combs, azaz P. Diddy bántalmazta volt párját, Cassie Venturát, aki beperelte őt az elszenvedett bántalmak miatt.

Sean Combs és Cassie Ventura még 2006-ban találkoztak először egymással, amikor előbbi 37, utóbbi 19 éves volt. 2007-től 2018-ig alkottak egy párt, ám a kapcsolatuk nem ment zökkenőmentesen. Ventura tavaly nyújtott be keresetet volt párja ellen, amelyben azt állította, P. Diddy az együtt töltött 12 évük alatt rendszeresen megverte és megfélemlítette őt – végül peren kívül egyeztek meg.

A fiatal nő által átélt bántalmazásokat támasztja alá az a felvétel is, ami a napokban került nyilvánosságra, és amelyen az látható, amint a rapper egy hotelben viselkedik erőszakosan volt kedvesével – írja a Daily Mail.

A felvétel 2016. március 5-én készült a Los Angeles-i InterContinental Hotel folyosóján, ahol Combs félmeztelenül, derekára tekert törülközővel vette üldözőbe Venturát. Amikor megpróbált bejutni a liftbe, a tarkójánál fogva megragadta őt, a földre dobta, majd megrúgta, és a két táskáját felkapva, a kapucnijánál fogva kezdte el visszarángatni a szobájukba. 

A gyomorszorító videó csak még jobban megerősítette Combs úr nyugtalanító és ragadozó viselkedését. Szavakkal nem lehet kifejezni azt a bátorságot és kitartást, amelyet Ventura asszony tanúsított, amikor előállt, hogy ezt napvilágra hozza

– nyilatkozta a videóval kapcsolatban Ventura ügyvédje, Douglas Wigdor.

Az említett esetet egyébként Cassie Ventura is felidézte a bíróságra korábban benyújtott beadványban, kiemelve, a rapperrel 2016 márciusában szálltak meg a Los Angeles-i InterContinental Hotelben, ahol Combs rendkívül ittas lett, és ököllel arcon ütötte őt, amitől fekete karikás lett a szeme.

Miután elaludt, Ventura megpróbálta elhagyni a szállodai szobát, de ahogy kilépett, Combs felébredt, és üvöltözni kezdett Venturával. Követte a folyosóra, miközben kiabált vele. Megragadta, majd üvegvázákat kapott fel a folyosón, és rádobta őket, amitől azok széttörtek körülöttük, ahogy a lifthez szaladt, hogy elmeneküljön

– állt a keresetben.

Ventura arról is beszámolt, hogy végül megszökött a rapper elől, a saját lakására ment, ám később visszatért a szállodába, attól tartva, hogy még jobban feldühíti őt. Hozzátéve, amikor megérkezett a hotelbe, a biztonsági személyzet felszólította őt, hogy szálljon vissza a taxiba, és menjen a lakására, ami arra utalt, hogy látták a biztonsági felvételt, amelyen Combs bántalmazza őt. Úgy tudni, az előadó végül 50 ezer dollárt fizetett a felvételekért.

A Los Angeles-i kerületi ügyészség közlése szerint ugyanakkor nem indíthatnak eljárást az előadó ellen az előkerült felvétellel összefüggésben a bűncselekmény elévülése miatt.

Ha a bemutatott magatartás 2016-ban történt, sajnos nem tudunk vádat emelni, mivel a cselekmény azon határidőn túl történt, amikor testi sértés miatt még büntetőeljárás indulhat

írta Instagram-oldalán megosztott közleményében a hivatal, hozzátéve, ennek értelmében a bűnüldöző szervek nem emeltek vádat Combs ellen. Tekintve, hogy Kaliforniában az egyszerű testi sértés elévülési ideje egy, a súlyos testi sértésé három év – ez az eset pedig nyolc éve történt.  

Tagadja a vádakat 

Mint ismert, Sean Combs 2017 óta néz szembe különböző vádakkal, amikor is volt szakácsa, Cindy Ruela szexuális zaklatás miatt jelentette fel őt, majd 2019-ben sikerült peren kívül megegyezniük. Ezt követően 2023 novemberében érkezett a következő hideg zuhany az előadó számára, amikor volt párja, Cassie Ventura keresetet nyújtott be ellene. Azt állította, az ismert zenész alkohollal tartotta ellenőrzés alatt, és arra kényszerítette, hogy férfi prostituáltakkal szexeljen. A vád szerint a rapper köthető Kid Cudi autójának a felrobbantásához is, mivel akkoriban Ventura épp vele volt együtt.

A felek peren kívül egyeztek meg, ám a rapperrel szemben napokkal később további két keresetet nyújtottak be szexuális zaklatás miatt. 2023 decemberében pedig azzal vádolták meg, hogy 2003-ban megerőszakolt egy 17 éves lányt. Idén februárban Rodney „Lil Rod” Jones producer indított ellene eljárást, kijelentve, Combs kábítószerekkel elkábította és szexuálisan zaklatta őt. P. Diddy eddig minden vele kapcsolatban felmerült vádat tagadott.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok