Index Vakbarát Hírportál

Elhalasztják Mike Tyson és Jake Paul bokszmeccsét

2024. június 1., szombat 13:57

Hivatalosan is bejelentette a Netflix, hogy Mike Tyson egészségügyi problémái miatt elhalasztják a július 20-ára tervezett bokszmérkőzést Jake Paullal. A bokszlegenda egy repülőúton lett rosszul a napokban és kiderült, hogy kiújult a gyomorfekélye, így pedig nem tudna rendesen felkészülni a presztízs-mérkőzésre, amelyre mindkét fél nagyon készül már és bevallásuk szerint mindketten életük formájában vannak.

A Jake Paul és Mike Tyson közötti vitatott, de kétségtelenül nagy pénzeket hozó bokszmeccsre a tervek szerint július 20-án már nem kerül sor – de ezt már akkor sejteni lehetett, amikor a bokszoló-legenda rosszul lett egy Miamiból Los Angelesbe tartó repülőgépen. A Netflix hivatalos X-fiókja péntek este tette közzé, hogy a mérkőzést egy későbbi időpontra halasztják, miután Tysonnak nemrégiben egészségügyi problémája adódott – írta meg a CBS.

Mike Tyson nemrégiben egy Miamiból Los Angelesbe tartó repülőgép fedélzetén tartózkodott, amikor orvosi ellátásra szorult, mivel a jelentések szerint 30 perccel a repülőgép leszállása előtt fekélye kiújult. A fedélzeten tartózkodó utasok 25 percet késlekedtek, miután a gép leszállt.

Bár Tyson azt állította, hogy „100 százalékosnak érzi magát, még ha ez nem is kell ahhoz, hogy megverjem Jake Pault”, kiderült, hogy az orvosi probléma elég volt ahhoz, hogy a mérkőzést egy későbbi időpontra halasszák.

Szeretném megköszönni a rajongóimnak világszerte a támogatásukat és megértésüket ez idő alatt. Sajnos, a fekélyem fellángolása miatt az orvosom azt tanácsolta, hogy néhány hétig csökkentsem az edzéseimet, hogy pihenhessek és felépülhessek. A testem összességében jobb formában van, mint az 1990-es évek óta bármikor, és hamarosan visszatérhetek a teljes edzésprogramomhoz. Jake Paul, lehet, hogy ezzel nyertél egy kis időt, de a végén még mindig kiütnek és végleg kiszállsz a bokszból. Nagyra értékelem mindenki türelmét, és alig várom, hogy még ebben az évben felejthetetlen teljesítményt nyújtsak

– mondta Tyson a Netflix közleményében.

Éri ez 30 év korkülönbséggel?

Az összecsapás ötletét sokan hangosan kritizálták, mivel Paul, a közösségi média szupersztárból lett bokszoló 30 évvel fiatalabb, mint az 57 éves Tyson. Tyson korához képest remekül nézett ki egy 2020-as, Roy Jones Jr. elleni bemutató mérkőzésen, de a Kevin McBride elleni 2005-ös veresége óta nem volt profi meccse.

Bár a texasi engedélyezési és szabályozási hivatal engedélyezte, hogy a Paul vs. Tyson mérkőzés „hivatalosan engedélyezett profi mérkőzésként” aposztrofálódjon, a mérkőzésre különleges szabályok vonatkoznak: többek között nyolc kétperces menet lesz, a profi bokszban szokásos háromperces időkeretek helyett. Emellett mindkét bokszoló 14 unciás kesztyűt visel majd, amely nagyobb a szabványosnál, és így jobban elveszi az ütések erejét.

Teljes mértékben támogatom az esemény elhalasztását, hogy Mike Tysonnak ne legyen kifogása a meccs estéjén. A rajongóim tudják, hogy nem akarok Iron Mike-kal szembenézni, csakis a legjobb formájában, de félreértés ne essék – amikor belép velem a ringbe, készen állok arra, hogy egy szenzációs befejezéssel követeljem a W-t. A Paul vs. Tyson mérkőzés egy olyan mérkőzés lesz, amely a korszakok történetében maradandót alkot, és ígérem, hogy a legjobbamat nyújtom ezen az egyszer az életben megrendezésre kerülő összecsapáson

– mondta Paul.

A mérkőzésre a tervek szerint a texasi Arlingtonban található AT&T Stadionban kerül sor, és valószínűleg több figyelmet és pénzt fog vonzani, mint bármelyik bokszmeccs az utóbbi időkben. A mérkőzést a Netflix is élőben közvetíti majd, ami az első alkalom, hogy egy bokszmeccset a streaming szolgáltatáson mutatnak be.

Rovatok