Index Vakbarát Hírportál

Iskolai táborban érte rasszizmus Caramel lányát

2024. június 5., szerda 09:09

Caramel kislányát egy iskolai táborban érte atrocitás. Szofi nem értette, miért mondtak rá ilyet.

Iskolai táborban érte rasszizmus Molnár Ferenc Caramel lányát. Az énekes elmondása szerint egy kisfiú azt mondta Szofinak, hogy „büdös cigány”.

Caramel a Podpad című podcastben beszélt arról, milyen sokszor éri előítélet, de mindegyik közül az volt számára a legfájóbb, amikor a gyermekének is meg kellett tapasztalnia. A kislány nem értette, iskolatársa miért mond rá ilyet, a művész úgy véli, a gyermek a szüleitől hallhatta a fajgyűlölő kifejezést. 

„Valószínűleg a szülei már beszéltek rólunk, és a kisfiú meghallott egy fél mondatot, hiszen egy ötéves gyerek nem mond ilyet magától”– mondta a megdöbbentő esetről az énekes a Blikk szerint, majd hozzátette: az incidens után kislánya zokogott és megkérdezte, pontosan mit jelent az, amit a kisfiú mondott.

Csak annyit tudtam mondani, hogy én roma vagyok, ez köztudott rólam, de sajnos van ilyen jelenség a világban vagy Magyarországon

– magyarázta az édesapa, aki arra is figyelmeztette a kislányt, hogy készüljön fel, hogy az emberek minden ok nélkül mondanak ilyeneket.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint az énekes a lehető legjobban kezelte a helyzetet, mivel leginkább beszélgetéssel lehet feloldani a gyermekben keletkezett feszültséget. Ilyen vagy ehhez hasonló esetben rá kell hangolódni a gyermekre és hagyni kell, hogy kibeszélje magából a sérelmeket, tette hozzá a szakember.

Rovatok