Index Vakbarát Hírportál

A Mission: Impossible-szikla emberéletet követelt

2024. június 6., csütörtök 10:56

Meghalt egy férfi, miután lezuhant egy 604 méter magas szikláról Norvégiában, ami az egyik Mission: Impossible-filmben szerepelt.

A Preikestolen, amit angolul Pulpit Rocknak neveznek, egy norvég szikla az ország délnyugati részén. Ez Norvégia egyik leghíresebb túrázóterülete, évente több mint 300 000 látogató keresi fel. Sajnos a sok látogatóval egyenes arányban nőhet a balesetek száma is. Ezen a héten egy 40 év körüli túrázó halt meg, amikor lezuhant a szikláról.

Nina Thommesen a helyi Sør-Vest rendőrségtől megerősítette, hogy egy egyedülálló túrázóról van szó, akinek megtalálták a telefonját és a személyi iratait is. Hivatalosan még nem azonosították, de biztosak a személyazonosságában.

Az ügyet nem bűncselekményként kezelik, a rendőrség szerint baleset történhetett. Két tanút is kihallgattak, egyikük látta is, hogy a férfi megcsúszott és lezuhant.

Norvégia leghíresebb természeti régiója a Mission: Impossible Tom Cruise-filmek miatt lett népszerű, a széria hatodik epizódját, a 2018-as Utóhatást ugyanis itt forgatták.

Ennek a végén is leesik két fontos szereplő a szikláról.

A film premierjére 2000 ember gyalogolt 4 kilométert a sziklához, hogy megcsodálják az éjszaka lézerrel kivilágított öblöt, és megnézzék a filmet a forgatási helyszínen, a sziklán. Cruise-nak tetszett, azt mondta, ez volt a film legőrültebb vetítése.

Rovatok