Index Vakbarát Hírportál

Céline Dion a Grammy-gálán való szerepléséről: Nagyon sok volt

2024. június 16., vasárnap 06:24 | aznap frissítve

Az SPS betegséggel küzdő énekesnő a People magazinnak beszélt érzéseiről, miután átadta a Grammy-díjat Taylor Swiftnek.

Megható visszatérésként értékelte Celine Dion, hogy átadhatta az év albumának járó Grammy-díjat Taylor Swiftnek – számolt be róla a People magazin.

A lapnak exkluzív interjút adott az énekes, akinél két éve diagnosztizálták az úgynevezett SPS betegséget, vagyis a stiff-person szindrómát. Dion úgy fogalmazott, hogy 

megtiszteltetés volt számomra, hogy rám gondoltak, hogy átadjam a díjat. Ez volt a negyedik alkalom, hogy megnyerte, nagyon kivételes tehetség.

Hatalmas tapsviharral fogadták a zenészlegendát a gálán, aki betegsége miatt kísérővel érkezett a színpadra. Erről azt mondta, hogy „ez volt a nagy visszatérésem, nem akartam ingatagnak látszani. Ha boldogságot és idegességet egyszerre élek meg, képes vagyok sokkot kapni, ezért nem akartam, hogy bármi rossz történjen”.

Dion elmondása szerint a kezelés alatt nagyrészt otthon maradt, a legkényelmesebb melegítőjében. A Grammy-díjátadóra azonban tűsarkút és estélyit húzott, de úgy érezte, nem áll még teljesen készen, és mindez „nagyon sok volt”. De ahogy a közönség állva tapsolt, az énekesnő a színpadon újra otthon érezte magát.

Amikor megéreztem ezt a szeretetet, nem volt kétségem afelől, hogy [ez az, ami] hiányzik, és amit akarok. Látni, hogy még mindig benne vagyok, és hogy megengedték, hogy ott legyek... Minden pillanatot élveztem

– mondta Dion.

Küzd a felépülésért

Egy áprilisban adott interjújában elmondta, hogy hetente ötször vesz részt fiziko- és hangterápián. Bevallotta, hogy kétségbeesett, de azt is megerősítette, hogy dolgozik azon, hogy újra énekelhessen. 

A diagnózis felállítása óta adott első tévéinterjújában Céline Dion így nyilatkozott: „Egyszer eltörtek a bordáim, mert néha, amikor nagyon súlyos...” Ekkor a műsorvezető megkérdezi tőle: „Olyan erős görcsökkel jár, hogy el is törhet egy borda?” Dion egyetértően bólintott.

Az énekesnő azt is elmondta, hogy amikor izomgörcsöt tapasztal a torkában, olyan, mintha valaki megfojtaná, mintha valaki megnyomná a gégéjét, és elmagyarázta, hogy csak egy bizonyos magasságban tud beszélni, amíg el nem múlik. Előfordulhat a hasában, a gerincében és a bordáiban is. Amikor a kezében érzi, akkor például olyan, mintha nem tudná kinyitni a tenyerét.

A betegségéről szóló egész estés dokumentumfilm, az I Am: Céline Dion június 25-től lesz látható a Prime Videón. A filmet Irene Taylor rendezte, akit 2009-ben a The Final Inch című filmjéért Oscar-díjra jelöltek.

Rovatok