Index Vakbarát Hírportál

Sebestyén Balázs állította meg a forgalommal szemben közlekedő kamionost

2024. június 19., szerda 06:27 | aznap frissítve

Vasárnap délután egy kamion kilométereken keresztül a forgalommal szemben száguldozott az M0-s autóúton, azonban végül még azelőtt sikerült megállítani, hogy balesetet okozott volna. A hősies manővert végrehajtó személy kilétét eddig titok övezte, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. azonban úgy döntött, hogy megosztja a nevét a nyilvánossággal.

Népszerű volt a magyar sajtóban az a hír, miszerint vasárnap délután egy kamion kilométereken keresztül a forgalommal szemben haladt az M0-s autóúton – írta oldalán a Magyar Közút. Mint írják, a lengyel sofőr az alacskai pihenőhelyből hajtott fel a forgalommal szemben. Körülbelül 7-8 kilométert tudott megtenni a pályán ily módon, ezalatt összevissza ment, a külső és a leállósávban is közlekedett. Sokan villogtak rá, voltak necces helyzetek is, de nem igazán lassított vagy húzódott félre az autóúton.

A sofőrt végül még azelőtt sikerült megállítani, hogy balesetet okozott volna. Azt azonban, hogy ki állította meg a kamionost, eddig homály fedte. De csak eddig, mert a Magyar Közút lerántotta róla a leplet.

Nos, ő nem más volt, mint Sebestyén Balázs! Neki köszönhetően nem történt tragédia a forgalmas úton. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy nem @sebestyenbalazs_official, hanem névrokona, dunakeszi mérnökségünk útellenőre volt az, aki ezt a bravúrt végrehajtotta

– áll a közleményben.

Kiderült az is, hogy a hősies tettet végrehajtó közutas Balázs már évek óta oszlopos tagja a vállalatnak, kollégái pedig csak Celebnek becézik.

A Bors információi szerint miután sikerült megállítani, a rendőrök azonnal körbevették a járművet, és hamarosan a mentősök is a helyszínre siettek. Úgy tudják, a sofőrt életveszélyes állapotban emelték ki a fülkéből, és szinte már alig volt tudatánál. 

Rovatok