Index Vakbarát Hírportál

A születésnapján lőtték agyon az amerikai rappert, a hatóságok bandaháborúra gyanakszanak

2024. június 25., kedd 06:37

Julio Foolio floridai rappert saját születésnapja ünneplése közben lőtték le Tampában, Floridában. A 26 éves rapper nem csinált titkot abból, hogy hol és mikor tartja az ünnepséget és azt sem rejtette véka alá, hogy bandatag lenne, így hazaérkeztekor már a parkolóban vártak rá és három társával együtt lelőtték. Egyedül a rapper halt meg, a többiek súlyosan megsérültek.

A rendőrség szerint négy embert ért lövés egy motel, a Holiday Inn Tampa North parkolójában vasárnap kora reggel Tampában, Florida államban. Egy ember meghalt, akiről az orvosi vizsgálat után az őt képviselő ügyvédi iroda közleményben azonosította, hogy Julio Foolio volt az. A 26 éves áldozat hivatalos neve Charles Jones volt – írta meg a CBS.

A rapperen állítólag „rajtaütöttek” a motel parkolójában – közölte Lewis Fusco közleményében, amelyet a portál idézett.

A zenész kénytelen volt elhagyni a szállodát – ahol a 26. születésnapját ünnepelte –, miután a hatóságok felszólították, hogy hagyja el az Airbnb-ingatlant, mivel vendégeivel túllépték a maximális létszámkorlátot. A rapper az Instagram-fiókjára posztolt anyagot az ünneplésről, azt írva, hogy a rendőrség „leállított minket”.

A motel parkolójában pedig már lesben álltak és állítólag várták, hogy a zenész odaérjen. A rendőrség szerint a lövöldözésben, amely körülbelül vasárnap hajnali 4 óra 40 perckor (helyi idő szerint) történt, két autót találtak el. A három másik sérültet kórházba vitték, ahol állapotukat stabilnak minősítették.

Fooliónak közel egymillió havi hallgatója van a Spotifyon, ahol a legtöbbet játszott száma a Voo Doo. Még áprilisban egy Instagram-posztban azt írta, hogy az elmúlt hónapok „tragikusak” voltak, „többszörös merényletre hivatkozva az életem ellen”.

A helyi média szerint nyíltan beszélt bandatagságáról. A rendőrség nyomozást indított, de kérik a lakosság segítségét is, hogy ha bármilyen információval rendelkeznek, akkor segítsék a hatóságok munkáját. 

Rovatok