Index Vakbarát Hírportál

Több embert is megvádolhatnak Matthew Perry halála miatt

2024. június 26., szerda 16:17

Nemsokára véget érhet a Matthew Perry halála miatt indított nyomozás. A hatóságok vádemelési javaslattal adhatják át az ügyet az ügyészségnek.

A Matthew Perry halálával kapcsolatos nyomozás „a végéhez közeledik”, és a rendőrség szerint „több embert is” meg kell vádolni − mondta el egy bűnüldözési nyomozói forrás a People magazinnak. A forrás szerint a végső döntést a vádemelésről az amerikai ügyészség fogja meghozni.

A Jóbarátok egykori sztárja október 28-án, 54 éves korában halt meg. Halálát először balesetnek nyilvánították. A lap által decemberben megszerzett boncolási jegyzőkönyv szerint ketamin akut hatása miatt halt meg, és a jelentés szerint a halálhoz hozzájárult még fulladás, koszorúér-betegség és a buprenorfin hatása is − utalva az opioidhasználati zavar kezelésére használt gyógyszerre.

Decemberben a Los Angeles megyei halottkém lezárta a vizsgálatot. Ezután a Los Angeles-i rendőrség vizsgálatot indított halálának körülményei miatt.

Májusban a város rendőrsége közölte, hogy a szövetségi Kábítószerügyi Nyomozóhivatallal (DEA) és az amerikai postai felügyelettel együttműködve próbálják kideríteni, honnan származott a ketamin, amely megölte Perryt.

Mint megírtuk, a színész szervezetében annyi ketamin volt, mint egy kórházi altatásban lévő betegében. A halottkémek balesetnek minősítették a történteket, és megállapították, hogy a szervezetében opioidszerű buprenorfin is volt, aminek hatását a halálában szerepet játszó tényezők közé sorolták.

Kiderült, Perry ketamininfúziós terápiát kapott, mielőtt meghalt, az utolsó kezelés körülbelül másfél héttel a halála előtt történt. A ketamin azonban nem származhatott ebből az infúziós terápiából, mivel a gyógyszer felezési ideje három-négy óra, vagy annál kevesebb. A ketamin az opioidszerű buprenorfinnal keveredve halálos dózisnak minősült.

Rovatok