Index Vakbarát Hírportál

Boris Johnson apja miatt törölték a British Airways egyik járatát

2024. június 30., vasárnap 18:10

Boris Johnson édesapja miatt nem indult tovább a British Airways járata London Heathrow-ról Gatwickre pénteken. Az utóbbi repteret egy incidens miatt rövid időre lezárták, ezért a gépnek egy kis kitérőt kellett tennie, de végül nem érkezett meg a célállomásra.

Pénteken a British Airways utasai azzal vádolták meg Stanley Johnson írót – Boris Johnson édesapját –, hogy miatta nem tudtak eljutni London Gatwick repülőterére. Az történt ugyanis, hogy a British Airways egy másik járata megtagadta a felszállást Gatwicken, majd a kifutópályát 50 percre lezárták, és 16 járatot egy másik repülőtérre irányítottak át. 

E repülőgépek között volt a British Airways Málagából London Gatwickre tartó BA2641-es járata is, amelyen Stanley Johnson tartózkodott. Az említett incidens miatt a gép London Heathrow-n landolt, és a terv az volt, hogy tankolás után továbbindul az időközben újranyitott gatwicki repülőtérre. Az út 19 perc lett volna. 

Néhány utas azonban nagyon szeretett volna leszállni Heathrow-n, köztük Johnson is. Egyikük a The Independentnek elmondta: „a terv az volt, hogy feltankolunk, és a repülőgép kapott egy résidőt, hogy Gatwickre repüljön. Mivel azonban Stanley Johnson úgy döntött, hogy le akar szállni – egy másik utassal együtt –, lekéstük a résidőt”.

Ezt követően a British Airways végül törölte a járatot, és minden utasnak le kellet szállnia a gépről, majd aki akart, busszal folytathatta az útját Gatwickre. A beszámolók szerint az utasok 99,5 százaléka felháborodott az eset miatt, és még a repülőtéri rendőrséget is riasztották. 

Rovatok