Index Vakbarát Hírportál

Marlon Brando azt mondta Eddie Murphynek: A színészet egy baromság

2024. július 3., szerda 12:34

Eddie Murphy, a Beverly Hills-i zsaru főszereplője adott interjút a The New York Timesnak. A filmsztár Marlon Brandóval való kapcsolatát is felemlegette.

Eddie Murphy a The New York Times „The Interview" podcastjában elárulta, hogy Marlon Brando egyszer azt mondta neki, hogy „a színészet baromság”, amikor Murphy sztárprofilja a „48 óra” nyomán emelkedett – az interjút a Variety szemlézte.

Murphy már akkoriban is ismert komikus volt, köszönhetően a „Saturday Night Live” című műsorának, de a „48 óra” volt az első filmszerepe, ami elindította a filmsztárrá válását.

Mindezek után a „Trading Places” és a „Beverly Hills-i zsaru” jött a filmes karrierjében, amelyek megszilárdították hírnevét.

Ezek a híres emberek, akiket a televízióban néztem, amikor felnőttem, velem akartak vacsorázni

– emlékezett vissza Murphy arra, hogyan lett híres Hollywoodban. „A 48 óra után Marlon Brando felhívta az ügynökömet, és találkozni akart velem” – mondta.

Most visszanézek, és azt mondom: Hű, ez őrület, minden idők legnagyobb színésze akar veled vacsorázni! De akkoriban azt gondoltam: Hát, ez van, csinálsz egy filmet, és Marlon Brando hív.

Murphy elmondta azt is, hogy kétszer találkozott Brandóval vacsorára. Az első alkalommal a Los Angeles-i L'Ermitage hotelben, a második alkalom pedig már Brando házában volt. „Eljött értem a szállodába. Volt egy kis időzavar, úgy fél órát késtem, a kocsiban várt rám” – mondta Murphy, majd hozzátette:

Elmentünk a mulhollandi házához. Én csak a Keresztapáról beszéltem, ő pedig annyit mondott: Eh, a Keresztapa. Nem csak a Keresztapa – a színészet. Azt mondta: a színészet egy baromság, és mindenki tud színészkedni.

Rovatok