Index Vakbarát Hírportál

Degeszre kereste magát, pedig azután is balhézott, hogy ketrecbe zárták

2024. július 14., vasárnap 07:21

Balhéi legalább annyira ütősek, mint ő maga a ketrecben, mégis sokkal inkább nagy szája és fenegyerek habitusa miatt rajonganak milliók Conor McGregorért – akit ezúttal 36. születésnapja alkalmából egy róla szóló kvízzel köszöntünk. De vajon tudják, hogy mi volt a civil foglalkozása, mielőtt híres sportoló lett, vagy azt, hogy melyik sikerfilm szerepét utasította vissza?

Egyesek rajonganak minden megmozdulásáért, mások ki nem állhatják a korábbi kétszeres UFC-bajnok Conor McGregort. Az ír ketrecharcos szinte a semmiből tette fel magát a küzdősportok térképére 2015-ben, a hirtelen jött népszerűséget pedig rendkívül könnyedén a maga javára tudta fordítani. 

Sportolói karrierje mellett ugyanis igazi médiasztár lett, közösségimédia-posztjait több százezren lájkolják, kijelentéseit pedig szinte minden egyes alkalommal felkapja a média – még most is, annak ellenére, hogy profi pályafutását már 2019-ben befejezte

Már ha valóban befejezte, ugyanis a ma már a 36. születésnapját ünneplő közösségkedvenc többször is belengette, hogy visszatér az oktogonba, idén pedig úgy tűnik, valóban újra bunyózni láthatjuk majd az ír botrányhőst. Azt ugyan egyelőre nem tudni, mikor, de jó eséllyel nemsokára hallhatunk az üzletemberként is emlegetett ír harcosról, aki az elmúlt években kétségkívül jóval több balhét generált, mint ahány mérkőzésre kiállt. 

Forrófejűsége ellenére dollármilliomos

McGregor karrierjét számos botrány és jogi procedúra kísérte. A sportolóhoz köthető egyik leghíresebb eset 2018 áprilisában történt, amikor megtámadott egy buszt, amelyen UFC-harcosok, köztük riválisa, Khabib Nurmagomedov utazott egy UFC 223-eseményre. McGregor egy csomagok mozgatására alkalmas kiskocsit hajított be a jármű ablakán, ami a busz ablakának betörése miatt több harcos sérüléséhez vezetett. Az incidens miatt akkor letartóztatták, majd vádat is emeltek ellene, McGregor pedig bűnösnek vallotta magát.

Nem viselte meg ugyanakkor különösebben az összetűzés, mivel abban az évben újra összeakadt a dagesztáni sportolóval. McGregor és Nurmagomedov rivalizálása a UFC 229-en érte el a csúcspontját. Kettejük mérkőzését követően Nurmagomedov győzelmét nehezen dolgozta fel a bunyós és barátai, ami miatt tömegverekedés tört ki a két tábor között, ami pénzbírságot és felfüggesztést eredményezett mindkét harcos számára. Az ír és a dagesztáni csapata közötti ellenségeskedés az UFC történetének kétségkívül egyik leghevesebb rivalizálása.

Persze ez nem az utolsó heves összetűzése volt a sportolónak, 2019 áprilisában McGregort levideózták, amint megütött egy idős férfit egy dublini kocsmában, miután az állítólag visszautasította McGregor meghívását. Az eset miatt a mindig mellette álló rajongói közül is többen túlzásnak érezték már McGregor reakcióját, így többen elpártoltak mellőle. A harcos ennek ellenére is vállalta a felelősséget a tettiért, és ezúttal szintén bűnösnek vallotta magát testi sértés vádjában. Úgy tűnik viszont, hogy mindeddig olcsón megúszta mindezt, ugyanis láthatóan nem tanult a kirohanásaiból, és 2021 októberében egy olasz DJ-t ütött meg minden komolyabb indok nélkül.

A balhék ellenére, vagy lehet, hogy pontosan azok miatt, vagyona napról napra csak növekszik, a média imádja, ez pedig a bankszámláján is meglátszik:

jelenlegi vagyonát 200 millió dollárra becsülik. 

Közösségi oldaláról azt is könnyedén kideríthetjük, hogy ennek köszönhetően milyen életszínvonalon él, mai kvízünkben pedig a show-man születésnapja alkalmából további érdekességet is megtudhatnak McGregorról. Tesztelje tudását!

(Borítókép: Kate Green / Getty Images Hungary)

Rovatok