Index Vakbarát Hírportál

Hamis Elvis Presley-tárgyak jelentek meg az árveréseken

2024. július 21., vasárnap 10:48

Olyan kabátot is árultak, ami Gracelandben lóg, vagyis semmiképp nem szerepelhet egy aukciós ház licit listáján.

Graceland – Elvis Presley otthonának, múzeumának, legnagyobb szentélyének – képviselői szerint aggodalomra ad okot a GWS nevű aukciós ház, ami hamis emléktárgyakkal házalhat.

Arról, hogy a Priscilla Presley-vel is kapcsolatban álló GWS Auctions miként keveredett gyanúba,  a Hollywood Reporter számolt be. Mint írták,  Joel Weinshanker, az Elvis Presley Enterprises egyik ügyvezetője szkeptikus a Brigitte Kruse tulajdonában lévő GWS Presley tárgyaival kapcsolatban.

Weinshanker először akkor kezdett gyanakodni a GWS-re, mikor felfigyelt rá, hogy Elvis 1972-ben viselt fekete kabátját árulják, ami a Graceland magángyűjteményében lógott. A kabátból csak egy van és az NBC szerint az is Memphisben található.

A GWS Auctions által árusított egyéb gyanús emléktárgyak között szerepelnek Elvisnek tulajdonított ékszerek és magánrepülője.

A legkomolyabb Elvis-gyűjtemény Gracelandben található, amelynek képviselői szerint aggasztó, hogy a GWS által értékesített egyes tételeket Priscilla írásai hitelesítik, noha a tárgyak közül sok a pár válása után került Elvishez. Vagyis 1972 után. Honnan tudhatná Priscilla, mi volt Elvisé és mi nem mikor nem beszéltek, nem látták egymást? – tették fel a kérdést. 

Weinshanker szerint Elvis apja, Vernon Presley részletes nyilvántartást vezetett az énekes összes pénzügyéről, és ezek a nyugták is az ő állításait támasztják alá. Brigitte Kruse azonban azt mondja:

mindenről biztos, hogy nincsenek dokumentumok és feljegyzések, és ha Priscilla emlékei és állításai nem mérvadóak, akkor kié az?

Az egész ügyet még tovább bonyolítja, hogy Brigitte Kruse ellen épp Priscilla lépett fel a hét elején, mikor megvádolta, hogy másokkal együtt becsapta és kicsalt tőle egymillió dollárt. A két nő először 2021-ben találkozott, és Kruse ekkor annyira Priscilla bizalmába férkőzött, hogy elérte, megkapja az özvegy jövedelmének 80 százalékát. Priscilla szerint a tavalyi, életrajzi filmje bevételei javát szintén elvette tőle Kruse.

Rovatok