Index Vakbarát Hírportál

A Harry Potter-filmek színésznője úgy érzi, élete a végéhez közeledik

2024. július 22., hétfő 15:18

Miriam Margolyes, a Harry Potter-filmek Bimba professzora szerint már nincs sok hátra életéből. Egy friss interjúban arról nyilatkozott, hogy egyre nehezebben viseli a kort, rengeteg mindenben korlátozza az öregedés, és már csupán néhány éve lehet hátra, talán annyi sem.

„Van az, amikor tudod, hogy már nem fogsz sokáig élni, és én valószínűleg meghalok majd az elkövetkező öt vagy hat évben, talán még hamarabb, viszont nem szívesen hagyom hátra a színjátszást. Ez egy óriási örömforrás” – idézi a Daily Star Miriam Margolyes színésznőt, a Harry Potter-filmek Bimba professzorát.

A 83 éves színésznő évek óta küzd számos nehézséggel, az öregedést sem viseli könnyen. Egészségügyi és mozgásszervi problémái vannak, ennek ellenére mégsem akar felhagyni a színészettel, mivel ez az egyik legnagyobb örömforrás az életében.

Miriam Margolyes úgy hivatkozik a korra és a vele járó nehézségekre, mint egy „korlátozó”, „nyomasztó” dologra. Elmondása szerint:

Olyan szerepekre vágyom, amik nem korlátoznak tolószékre, de egyszerűen már nincs elég erőm.

A színésznő nemrég komoly beavatkozáson esett át. A hírek szerint transzkatéteres aortabillentyű-beültetést kapott, hogy elkerülhesse a nyílt szívműtétet. Elmondása alapján egy tehén szívének egy részét kapta meg. „Nos, nem a teljes szívet. Az aortabillentyűmet lecserélték egy tehén aortabillentyűjére” – jegyezte meg.

Megosztó gondolatok

A színésznő korábban kisebb felháborodást okozott a varázslóvilág rajongói között. Sokszor kérik, hogy idézze fel egykori szerepét a Harry Potter franchise-ból, aminek általában eleget is tesz, azonban úgy véli, hogy egy bizonyos kor fölött már érdemes volna elengedni a tündérmeséket, és érettebben viselkedni.

Amikor az emberek azt mondják, hogy »Harry Potter-témájú esküvőt tartunk«, nem tudok másra gondolni, mint hogy »úristen, mi lesz az első együtt töltött éjszakájukon?«. Nem is akarok egyáltalán belegondolni sem

– fogalmazott a színésznő.

Az akkori interjúban azt is megjegyezte, hogy egyes rajongóknak ideje lenne felnőni, ami szintén sokaknak nem tetszett. Véleménye akkor valóságos kommentháborút szított, ami egészen addig fajult, hogy a filmsorozat egy másik színésze, Jessie Cave is kifejtette véleményét.

Rovatok