Index Vakbarát Hírportál

Lefejezett egy sirályt egy férfi, mert az ellopta a kislánya sült krumpliját

2024. július 23., kedd 17:49

Már egy szem sült krumpli miatt is képesek az emberek ölni: ellopta a lánya ételét, ezért kegyetlen bosszút állt a vétkes sirályon egy amerikai férfi – írja a The People. A 29 éves elkövető a rendőrség tájékoztatása szerint egyszerűen letépte a madár fejét, mivel az elcsent egy szem krumplit a kislánya elől.

Sokszor hallani, hogy az emberi önzés és kegyetlenség nem ismer határokat, így sajnos újra és újra akadnak olyan delikvensek, akik be is bizonyítják ezt. A gyengébbek és a védtelen állatok bántalmazása különösképpen ki tudja váltani a társadalom felháborodását – egy ilyen sajnálatos eset pedig ezúttal is igencsak felborzolta a kedélyeket.

A New Jersey-ben találtható North Wildwood-i rendőrkapitányság ugyanis július 22-én, hétfőn sajtóközleményben számolt be arról, hogy letartóztattak egy férfit, aki állítólag kegyetlenül végzett egy sirállyal a Morey's Piers & Beachfront víziparkban még július 6-án, szombaton. A hatóságok közölték, hogy a szemtanúk állítása szerint az azóta azonosított és őrizetbe vett – majd szabadon is engedett – 29 éves Frank Ziegler lefejezett egy madarat. 

Az ilyenfajta kegyetlenségre persze sosem lehet magyarázat semmi, pláne nem az, ami miatt a magát láthatóan meglehetősen keménynek gondoló férfi elkövette a mostani gyilkosságot. Ziegler ugyanis azt állította, hogy

azért tépte le a sirály fejét, mert a madár lopott a kislánya sült krumplijából.

A bírósági dokumentumokból az is kiderült, hogy a férfi nem igazán bánta meg a tettét vagy fogta fel annak súlyát és következményeit, ugyanis mintha csak egy koszos szalvétától szeretett volna megszabadulni, a személyzettől egy szemeteszsákot kért, hogy kidobhassa az állat tetemét. 

Ráadásul a North Wildwood-i rendőrök közlése szerint az incidens kivizsgálása közben Zeigler dühös volt, és nem akart együttműködni, így az intézkedés megtagadása miatt kénytelenek voltak letartóztatni – írja a The People. A férfit ennek ellenére végül elengedték, az állatkínzási ügyben pedig mindaddig szabadlábon védekezhet, amíg nem sikerül bizonyítani bűnösségét.

Az Animal Welfare Institute szerint az állatkínzás magában foglalja az állatban való kár vagy sérülés okozását, illetve elpusztítását

Az állatkínzás lehet szándékos, például rúgás, égetés, szúrás, verés vagy az állat lelövése, de elhanyagolással is megvalósulhat, például a víz, az élelem, a menedék és a megfelelő orvosi kezelés megvonásával

– írja a szervezet. 

(Borítókép: Anadolu / Getty Images Hungary)

Rovatok