Index Vakbarát Hírportál

Beyoncé támogatásával lenne elnök Kamala Harris

2024. július 23., kedd 16:27

Még korántsem biztos, de a legnagyobb valószínűséggel a jelenlegi alelnök, Kamala Harris lehet a demokraták elnökjelöltje Joe Biden visszalépése után, a politikus pedig emiatt már most minden nagyágyút mozgósítana a kampányához. Pontosabban egynek a szimpátiáját már sikerült is megszereznie, ugyanis rendkívül rövid idő alatt engedélyt kapott Beyoncé Knowlestől, hogy használhassa az énekesnő Freedom című dalát az eseményein.

Ahogyan az elmúlt napokban mindenki számára nyilvánvalóvá vált, Joe Biden nem folytatja tovább az elnökválasztási küzdelmet, így a demokratákat jó eséllyel a jelenlegi alelnök, Kamala Harris képviselheti majd a republikánus jelölttel, Donald Trumppal szemben. 

Legalábbis a kampányolásba már mindenképpen komolyabban beszállt a politikus, Kamala Harris ugyanis a Deadline információi szerint megegyezett Beyoncéval arról, hogy az egyik számát használhatja az elnökválasztás ideje alatt. 

A 32-szeres Grammy-díjas előadó Freedom című dalát használhatja fel az alelnök, aki a hírek szerint meglehetősen gyorsan meg tudott egyezni az énekesnővel. 

Mindez azért igazán meglepő, mert Beyoncé szigorúan veszi a zenéjét érintő engedélyeket, így a jóváhagyással valószínűleg arról biztosította a jelöltet az énekesnő, hogy mellette áll a Donald Trump ellen folytatott versengésben. 

Beyoncé – teljes nevén Beyoncé Knowles-Carter – ugyan hivatalosan még nem támogatja Harrist, de korábban több demokrata jelöltet támogatott. Barack Obama korábbi amerikai elnök 2013-as beiktatásán például ő énekelte a himnuszt, de aktívan támogatta Hilary Clintont is a 2016-os választási kampányban. Pártpreferenciája így teljesen egyértelmű, a kérdés már csak az, hogy édesanyja, Tina Knowles hétvégi kiállása után ő maga is nyilvánosan beáll-e a potenciális jelölt mögé. 

Rovatok