Index Vakbarát Hírportál

George Clooney is támogatja Kamala Harris elnökségét

2024. július 24., szerda 16:42

George Clooney Oscar-díjas színész először esszét írt Joe Bidennek, majd teljes mellszélességgel Kamala Harris mellé állt az amerikai elnökválasztási kampányban.

George Clooney támogatja Kamala Harris indulását az elnökjelölti versenyben, és ezzel Abraham Lincoln is beállt Harris mögé, ugyanis a színész egyik anyai ősének, Mary Ann Sparrow-nak féltestvére volt Abraham Lincoln édesanyja, Mary Hanks.

A színész, aki nem titkoltan támogatja már évek óta a demokratákat, kedd reggel jelentette be, hogy kiáll Kamala Harris mellett. Clooney a CNN-nek úgy nyilatkozott, „Biden elnök megmutatta, mi az igazi vezetés és most megint megmenti a demokráciát”. Azt is hozzátette, nagy az izgalom a demokraták között és Harris történelmi küldetés előtt áll.

Az Associated Press felmérése szerint Harris elegendő támogatást szerzett a demokrata küldöttek részéről ahhoz, hogy a párt hivatalos elnökjelöltje lehessen, és rekordösszegű, 81 millió dollárnyi adományt gyűjtött össze már 24 órával azután, hogy Biden bejelentette visszalépését.

George Clooney egyébként július elején eljuttatta egy írását a The New York Timesnak, ebben felszólította Joe Bident, hogy lépjen vissza az elnökjelölti versenytől. Azt írta, Bidennel a demokraták nem nyerhetik meg novemberben sem a képviselőházat, sem a szenátust. Az értekezés komoly visszhangra talált Biden radikális támogatói és sok Trump-párti között, akik reménykedtek, hogy Joe Biden versenyben marad.

A sztárvilágból nem csak Clooney támogatja Harrist, Demi Lovato énekesnő, Jamie Lee Curtis, John Legend és Luke Skywalker megformálója,  Mark Hamill szintén kiállt mellette. De a bőkezű demokrata adományozók is milliókkal szponzorálják Harris jelöltségét.

Rovatok