Index Vakbarát Hírportál

Tiltást kapott IShowSpeed, aki szaltót dobott a gulyáslevestől Budapesten

2024. augusztus 7., szerda 08:01

Az egyik legnépszerűbb YouTuber, IShowSpeed csatornáját augusztus ötödikén tiltották, mert egyik videójával megszegte a megosztóplatform biztonsági előírásait.

Letiltották IShowSpeed, azaz Darren Jason Watkins Jr. csatornáját a YouTube-on, mert feltöltött egy olyan videót a platformra, melyben átugrik egy felé száguldó autót. A hírről a tartalomgyártóval kapcsolatos fejleményeket megosztó Speedy HQ nevű X-fiók számolt be.

A tiltás miatt Speed két hétig nem indíthat élő adást a világ legnépszerűbb videómegosztó platformján. A döntés elleni fellebbezés viszont már megindult.

A kérdéses videóban egy Lamborghini Huracan felett ugrik át a megosztó (és hangos) tartalmairól ismert streamer. A volán mögött Speed apja ült, ugyanis „senki másban nem bízna meg”, hogy ilyet tegyen. A képsorok a YouTube irányelveibe ütköznek, ugyanis a megosztott videók nem mutathatnak valós erőszakot vagy életveszélyes helyzetet – egy sportautó átugrása pedig vitathatatlanul az.

IShowSpeed neve a július 16-i élő adásából lehet ismerős, ahol bejárta a Mammutot, megfordult a Bazilikánál, majd egy Duna-parti étteremben kipróbálta a gulyáslevest – mindezt nagyjából száz, folyamatosan őt követő rajongója társaságában. A YouTuber azóta már majdnem 28 millió rajongóval rendelkezik – ám ez korántsem jelenti, hogy a sokak által atlétikai zseninek ítélt tartalomgyártó tiltását idő előtt feloldják.

Rovatok