Index Vakbarát Hírportál

Súlyos veszteség érte Ozzy Osbourne-t, meghalt hűséges társa

2024. augusztus 23., péntek 14:57

Szomorú hírt osztott meg Instagram-oldalán a sötétség hercege, Ozzy Osbourne. 15 év után búcsút kellett vegyen hűséges társától, Rockytól. A pomerániai törpespicc számos alkalommal feltűnt a rocksztár oldalán, elkísérte gazdáját a turnékon, sőt még családja egyik valóságshow-jában is feltűnt. Az Osbourne família életében mindig is fontos szerepet játszottak a négylábúak, nem nagyon volt olyan hosszabb időszak, hogy ne lett volna kutya a háznál. A zenész nehezen viseli Rocky távozását.

Ozzy Osbourne-t még 2003-ban diagnosztizáltak Parkinson-kórral, ami azóta egyre súlyosabb, így 2023-ban felhagyott mindennemű turnézással és egyelőre úgy tűnik, ez nem fog változni. 2022-ban Magyarországon is fellépett volna, de ezt a koncertet el kellett halassza, majd az újonnan kitűzött dátumot is kénytelen volt visszamondani.

Jelenleg felépülésére koncentrál, azonban hűséges társa, Rocky elvesztése, akivel másfél évtizedet töltött együtt, szintén komoly traumaként érte.

Két napja elvesztettem jóbarátomat, Rockyt, aki 15 éven át volt mellettem. Találkozunk a másik oldalon, barátom. Örökké szeretni foglak

– írta egy Instagram-bejegyzésben a zenész.

A rajongók természetesen azonnal elárasztották a kommentszekciót, és igyekeztek együttérzésükről, támogatásukról biztosítani az énekest. Ozzy Osbourne és családja életében mindig is fontosak voltak a kutyák, a família számos valóságshow-jában feltűntek a négylábúak, így Rockyt is lehetett már képernyőn látni. Szinte nem telt el olyan időszak az Osbourne család életében, hogy ne lettek volna ebek a háznál, viszont minden kutya elvesztése komoly trauma számukra.

Csőstül jön a baj

Ozzy Osbourne éppen elég kemény időszakot él át. Nem csupán barátja elvesztésével kell megbirkózzon, hanem Parkinson-kórjával is. Több mint húsz éve harcol a betegséggel, de az elmúlt években egyre rosszabb lett az állapota. 2023-ban az alábbiakat nyilatkozta a Rolling Stone magazinnak:

Ez olyan, mint életed legjobb kapcsolatától elbúcsúzni. A betegségem elején, amikor le kellett állnom a turnézással, baromi mérges voltam magamra, az orvosokra és az egész világra. Nem fogok kiállni, és fél gőzzel Ozzy lenni, aki épp együttérzésre hajt. Mi a franc értelme volna annak? Nem fogok egy kib*szott tolószékben kimenni. Nem is olyan rég láttam Phil Collinst fellépni, akinek gyakorlatilag ugyanaz a baja, mint nekem. Ő képes kimenni egy kerekesszékben. Én nem tudom ezt megtenni.

Felesége, Sharon Osbourne is arról beszélt, hogy férje folyamatosan igyekszik szinten tartani hangját, énekórákat vesz, de a betegsége ellehetetleníti, hogy egész estés koncerteket vállaljon vagy hosszabb utakra, turnékra menjen. Év elején még két búcsúkoncertről lehetett olvasni a hírekben, amit akkor Sharon Osbourne is megerősített, azonban ezekről nincs hír azóta.

A zenélésen kívül szó volt még egy újabb valóságshow-ról is, amiben az énekes és felesége maguk mögött hagyják Los Angelest, hogy visszatérjenek Angliába. Noha a BBC stábja 2023 óta filmezi a rockzene ikonikus párosát, egyelőre nem történt meg a nagy költözés, így a sorozat is késik.

Rovatok