Index Vakbarát Hírportál

Justin Timberlake elismerte bűnösségét az ittas vezetés vádjában

2024. szeptember 13., péntek 20:25

Justin Timberlake pénteken bűnösnek vallotta magát ittas vezetésben, ezzel lezárult a júniusi letartóztatásából származó büntetőügy. Egy chicagói koncertjén már részben bevallotta bűnösségét közönségének, de csak szeptemberi tárgyalásán ismerte el, hogy ittas állapotban vezetett, ami miatt aztán bevonták a jogosítványát.

Justin Timberlake megjelent a bíróságon, hogy új vádalkut kössön júniusi büntetőügyében, melynek fő vádpontja ittas vezetés volt. Ötszáz dolláros pénzbírságra ítélte a bíró 260 dolláros pótdíjjal, valamint 25 óra közmunkára egy általa választott nonprofit szervezetnél − írta meg az AP News.

A színész-énekes nyilatkozatot tett, amiben megbánását fejezte ki tette miatt. Állítása szerint egy kisvárosban nőtt fel, és nagyra értékeli, hogy letartóztatása milyen terhet ró Sag Harborra. Azt is hozzátette, hogy volt ideje elgondolkodni tettén.

Nem feleltem meg azoknak az elvárásoknak, amelyeket magam elé próbálok állítani

– mondta Justin Timberlake, valamint hogy „hálás a lehetőségért, hogy továbbléphet”, és arra használja a platformját, hogy segítsen másoknak „jobb döntéseket hozni”.

A színész-énekes kálváriája júniusban kezdődött

A popsztár eredetileg ártatlannak vallotta magát az ittas vezetés vétségének vádjában, és egy augusztusi meghallgatáson felfüggesztették a jogosítványát.

Justin Timberlake-et a New York állambeli Sag Harborban tartóztatták le június 18-án, valamivel éjfél után, miután a rendőrség szerint áthajtott egy stoptáblán a település központjában, és ittas állapotban vezetett. Amikor a rendőrök igazoltatták, Timberlake szemei „véreresek és üvegesek” voltak, és „erős alkoholszag áradt a leheletéből” − állt a vádiratban.

A rendőrség szerint nem volt hajlandó megfújni a szondát, és a józansági teszteken is rosszul teljesített. „Ittam egy Martinit és hazakísértem a barátaimat” − mondta állítólag Timberlake a rendőrnek, aki megállította.

A tízszeres Grammy-győztes énekes eleinte nem foglalkozott nyilvánosan a letartóztatással, de néhány nappal később, egy chicagói fellépés során elismerte azt. „Kemény hét volt” − vallotta be június 21-én a közönségnek.

Rovatok