Index Vakbarát Hírportál

Matthew Perry orvosa bűnösnek vallotta magát

2024. október 3., csütörtök 07:18

Bűnösnek vallotta magát Mark Chavez, Matthew Perry orvosa, aki több mint 50 ezer dollár értékű ketaminnal látta el az amerikai–kanadai színészt, amely végül a Jóbarátok sztárjának halálához vezetett.

A Jóbarátok színésze, Matthew Perry 2023. októberi halálában szerepet játszó öt vádlott közül hárman vallották eddig bűnösnek magukat. Közéjük tartozik a színész egyik orvosa, Mark Chavez is, aki szerdán tett beismerő vallomást a Los Angeles-i bíróságon – írja a BBC.

Az 54 éves Mark Chavez ketaminklinikát működtetett, és ketaminpasztillákat adott el Salvador Plasenciának, aki ellátta ezekkel Matthew Perryt.

A színészt 2023 októberében találták holtan dél-kaliforniai otthonának medencéjében. A boncolás után kiderült, hogy halálakor a vérében rendkívül magas volt a ketaminszint, a Los Angeles megyei halottkémi hivatal szerint a műtétek alatt alkalmazott általános érzéstelenítéshez használt mennyiséggel volt egyenértékű. A ketamint depresszió, szorongás és fájdalom kezelésére használják.

Az ügyészek szerint Matthew Perry asszisztense, Kenneth Iwamasa a két orvossal együttműködve több mint 50 ezer dollár értékű ketaminnal látta el a színészt a halála előtti hetekben. A vádirat szerint a két orvos üzeneteket váltott egymással arról, hogy mennyit kérhetnek a színésznek a gyógyszerekből. Az egyik üzenetben ez állt: „Vajon mennyit fog fizetni ez az idióta?”

A vádalkuban Mark Chavez elismerte, hogy a ketamint mind korábbi klinikáján, mind egy nagykereskedelmi forgalmazótól hamis receptek alapján szerezte be. A vádalku lehetővé teszi az orvos számára, hogy a nyomozásban való együttműködéséért egy enyhébb vádpontban vallja magát bűnösnek, bár így is akár

10 év börtönbüntetésre is számíthat.

„Vállalja a felelősséget. Együttműködik” – mondta ügyvédje a bíróságnak. Mark Chavez átadta útlevelét, és beleegyezett, hogy azonnal átadja orvosi engedélyét is. A 2025. április 2-i ítélethirdetésig óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

Rovatok