Index Vakbarát Hírportál

Hol álljon Azahriah szobra? A SopronFest szervezői a rajongók segítségét kérik

2024. október 11., péntek 18:40

Azahriah, az egyik legnépszerűbb magyar előadó idén különleges megtiszteltetésben részesült a SopronFesten. Az énekes, aki a tripla telt házas Puskás Aréna-koncertek előtt idén egyedül Sopronban lépett fel, egy különleges köztéri szobrot kapott a város „Sopron, a Csillagok Városa” programjának részeként.

A műalkotás efZámbó István, neves magyar képzőművész keze munkája, aki korábban olyan világsztároknak ajándékozott hasonló műveket, mint a Depeche Mode, a Linkin Park vagy Lemmy, a Motörhead frontembere. Ahogy korábban írtuk, Azahriah nemrég bejelentette ideiglenes visszavonulását, valamint Mi vagyunk Azahriah című egész estés film megjelenési dátumát is megosztotta.

Sopron különleges hagyománya immár több mint egy évtizede tart: a 2010-ben indult kezdeményezés alkalmával a városban fellépő legnagyobb előadók egy-egy egyedi szoborszékkel gazdagodnak. A város különböző pontjain – parkokban, tereken és teraszokon – közel 25 ilyen alkotás található.

Most Azahriah szobrais csatlakozik az illusztris gyűjteményhez. A SopronFest szervezői azonban egy kis csavart vittek a hagyományba: a szobor végleges helyszínét még nem döntötték el. Ehelyett a rajongók véleményét kérik, a közösségi médiában arra buzdítják Azahriah követőit, hogy osszák meg ötleteiket arra vonatkozóan, hol kellene elhelyezni a szobrot.

Fontos szempont, hogy a helyszín könnyen megközelíthető legyen, és a szobor „gazdára” találjon – ezért olyan közösségi tereket, népszerű éttermeket, kávézókat és klubokat várnak javaslatként, ahol a rajongók mindig megtalálhatják. Az ötleteket október 25-ig lehet beküldeni a SopronFest közösségimédia-oldalain keresztül, ezt követően pedig az öt legjobb helyszín közül a közönség szavazhatja meg a végső győztest. 

További részletek és javaslattétel a SopronFest Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/sopronfest

(Ajánlókép: Pesthy Márton)

Rovatok