Index Vakbarát Hírportál

Rácsok mögött marad a szexuális erőszakkal és szexkereskedelemmel vádolt P. Diddy

2024. október 12., szombat 10:10

Sean Combs, azaz P. Diddy továbbra is börtönben marad, amíg a harmadik óvadék iránti kérelmét tárgyalják, ezúttal szexkereskedelem ügyében. A körzeti bíró ugyanis elutasította a rapper azonnali szabadlábra helyezését, az óvadék elfogadásáról egy háromtagú bírói testület dönt majd. Combs tárgyalását május ötödikére tűzték ki.

A Puff Daddy és P. Diddy néven is ismert 54 éves férfi ügyvédjei szeptember 30-án fellebbeztek az Egyesült Államok 2. kerületi fellebbviteli bíróságához, miután két bíró is elutasította a szabadlábra helyezését. Combs szeptember 17-én a vádiratban szereplő három olyan vádpontban is ártatlannak vallotta magát, amelyek arról szólnak, hogy üzleti birodalmát – beleértve a Bad Boy Entertainment lemezkiadót – arra használta, hogy férfi és női szexmunkásokat szállítson át az államhatárokon – írja a Sky News

Mint arról beszámoltunk, legalább 120 szexuális áldozata lehetett P. Diddy amerikai énekes-rappernek, aki 2017 óta különböző vádakkal találja szemben magát. Többek között Cassie Ventura, a zenész volt párja is keresetet nyújtott be ellene, mert állítása szerint P. Diddy az együtt töltött 12 évük alatt rendszeresen megverte és megfélemlítette őt – még egy videó is előkerült erről. Amennyiben bűnösnek találják, akár élete végéig rácsok mögött maradhat, de legkevesebb 15 évet kaphat. A milliárdos rapper ellen több tucatnyi férfi és nő tett panaszt az utóbbi hetekben is, és folyamatosan szólalnak meg az újabb áldozatok. A botrány ellenére jelenleg többen hallgatják a dalait, mint ezt megelőzően. 

Pénteken, a szeptemberi letartóztatása óta tartott harmadik bírósági meghallgatásán Combsnak azt mondták,

hogy május 5-én lesz a tárgyalása.

A hiphop mogulja letartóztatása óta a brooklyni Metropolitan Detention Centerben raboskodik, és egyelőre biztosan nem kerülhet vissza házi őrizetbe a floridai villájába, miután L. Carter Jr. bíró az óvadékkal kapcsolatos meghallgatáson elutasította a védelem 50 millió dolláros óvadékra vonatkozó javaslatát. A bíró úgy fogalmazott, hogy az ügyészek „egyértelmű és meggyőző bizonyítékot” mutattak be arra vonatkozóan, hogy Combs veszélyt jelent a közösségre. 

Rovatok