Index Vakbarát Hírportál

Kanye West bedrogozhatta és szexuálisan bántalmazhatta volt asszisztensét

2024. október 13., vasárnap 19:43

Kanye West amerikai rapper újabb vádakkal néz szembe, miután tovább gyűrűzik a botrány, amelyet az egykori személyi asszisztense által indított per okozott. Lauren Pisciotta elmondása szerint a férfi szándékosan bedrogozta, majd szexuálisan zaklatta őt.

Nem R. Kelly vagy P. Diddy az egyetlen előadók a szórakoztatóiparból, akik az elmúlt években a múltjuk miatt kerültek slamasztikába, Kanye Westet legalább annyi támadás érte, mint őket. A rappert még 2022 novemberében vádolta meg a Yeezy több korábbi alkalmazottja, azt állítva, a férfi pornográf felvételeket mutatott nekik, illetve erotikus fotókat akkori feleségéről, Kim Kardashianról.

West egyébként korábban saját maga beszélt arról, hogy pornófüggőséggel küzd. Ám úgy tűnik, akad egy ügy, amelyben nem kizárólag ő érintett, hanem a már lassan egy hónapja rácsok mögött ülő P. Diddy is. A közös pont West egykori személyi asszisztense, Lauren Pisciotta, aki korábban már beperelte volt főnökét, ám most újabb részletekkel szolgált. 

Mint ismert, Pisciotta az eredeti keresetben szexuális zaklatással, szerződésszegéssel és jogtalan felmondással vádolta meg Westet, aki állítása szerint kényelmetlen üzentekkel bombázta őt, maszturbált, amikor telefonáltak, és az is megesett, hogy közvetlenül előtte végzett önkielégítést.

Ugyanakkor a Rolling Stones által megszerzett bírósági akta szerint a volt asszisztens nemrég további módosításokkal egészítette ki a keresetet. Többek között arról számolt be, hogy korábban – a pontos dátumot nem közölte – részt vett egy megbeszélésen a kaliforniai Santa Monicában, ahol kábítószert kevertek az italába, majd a rapper szexuálisan zaklatta őt.

Rajta kívül még az egyik meg nem nevezett menedzser ügyfele volt hivatalos a találkára, amit részben Sean Combs, azaz P. Diddy tartott – akit nem vádol jogsértéssel. Ahogy Pisciotta hozzáteszi, egy ponton italokat kezdtek felszolgálni, kijelentve: „mindenkinek innia kell, ha maradni akar”.

A felperes tudta nélkül a felszolgált italba egy azonosítatlan kábítószer került. Miután néhány kortyot ivott az italból, amit egy stúdióasszisztens töltött ki Kanye Westnek, vagyis Yének, aki továbbadta neki, a felperes hirtelen megzavarodott

– áll a keresetben, amelyben kiemelik, Pisciotta ezután egyre kevésbé lett ura a testének, a beszéde is megváltozott, és alig maradtak emlékei arról az éjszakáról.

A dokumentumok szerint a történtek másnapján az asszisztens rosszul volt, amikor felkelt, és zavartnak érezte az elméjét. Emellett pedig szégyellte magát amiatt, hogy egy részletet sem tud felidézni az estéről, legalábbis azokról a pillanatokról, amik az első korty ital elfogyasztása utána következtek.

Elmondása szerint csak évekkel később döbbent rá arra, hogy szexuális zaklatás áldozata lett.

Ezt a következtetést azután vonta le, hogy maga West közölte vele, hogy a megbeszélésen lefeküdtek egymással. Miután kifejtette a férfinak, hogy semmilyen emléke nincs, és csak arra emlékszik, hogy egy csapatnyi emberrel együtt leültek a kanapéra, majd ivott abból az italból, amit ő adott neki, West csak nevetett, majd kijelentette: „A nők szeretik azt mondani, hogy nem emlékeznek.”

Túl messzire ment

West egyébként már 2023-ban lejtmenetbe kezdett, miután egy velencei nyaralás alkalmával letolt nadrággal vett részt egy hajóúton újdonsült feleségével, Bianca Censorival – akit öltözéke miatt szintén egy évre kitiltott a járműveiről a hajótársaság. Az előadó az antiszemita nézetei miatt is bajba került. Dávid-csillagokat, horogkereszteket posztolt, Hitlert magasztalta, és a holokausztot tagadta, emiatt letiltotta, illetve a bejegyzéseit eltávolította a Twitter és az Instagram. Később feloldották a fiókját, de kizárták a monetizációból, így nem tehetett szert bevételre a reklámokból.

Bár a sneakerrajongók minden idők legnépszerűbb cipőkollekcióját, az Adidas Yeezyt köszönhetik neki, a cég 2022 októberében felbontotta a szponzori szerződést vele antiszemita kijelentései és más szélsőséges, gyűlölködő megnyilvánulásai miatt – továbbá a Gap is felszámolta az együttműködésüket. Westnek – aki egyébként már évek óta a Ye nevet viseli – azóta részben sikerült újra felépítenie saját márkáját, különböző ruhaneműk árulásába kezdett az oldalán.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala ingyenes hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon (H., K., CS., P. 18:00–22:00, K. 8:00–12:00, Sze. 12:00–14:00). További információ az egyesület segélytevékenységeiről a nane.hu oldalon található.

(Borítókép: Kanye West 2020. február 9-én Beverly Hillsben, Kaliforniában. Fotó: Rich Fury / VF20 / Getty Images / Vanity Fair)

Rovatok