Index Vakbarát Hírportál

Verebes Linda: A szülési szabadságom alatt rúgott ki a Veres1 Színház

2024. október 15., kedd 07:38

Verebes Linda színésznő hétfőn közösségi oldalán számolt be egy terjedelmes posztban arról, hogy szülési szabadsága alatt bocsátották el a veresegyházi Veres1 Színházból. Nem sokkal később a színház is reagált a színésznő posztjára, kijelentették, hogy több szerepet is felajánlottak Verebes Lindának a visszatérése utánra, és azt is hangsúlyozták, hogy igyekeztek kompromisszumra törekedve döntéseket hozni.

Verebes Linda a Facebook-oldalán számolt be arról, hogyan veszítette el munkáját a Veres1 Színházban, és hogy a színház a szülési szabadsága alatt rúgta ki.

„Színésznő vagyok, négygyerekes anya, a hivatásom a színészet, a levegőm a színpad, a családom az életem, és sosem gondoltam, hogy ilyen velem is megtörténhet. Mert sajnos nem én vagyok az első, és nem is az utolsó nő, aki a szülési szabadsága alatt elveszíti a munkáját – pontosabban, az én esetemben –, elveszik a munkáját. Elvették a munkámat, amit lelkiismeretesen, tisztelettudóan és közel egy évtizede végeztem a Veres1 Színházban”  fogalmazott a posztban Verebes Linda.

A színésznő bejegyzésére a Blikk megkeresésére a Veres1 Színház is reagált. Leírták, hogy minden színésznőt, aki eddig szülési szabadságon volt, vártak vissza a színpadra, bár volt, hogy nem tudták biztosítani azt a szerepet számukra, melyet valaki átvett tőlük, míg ők nem játszottak.

Sugalmazásként értékeljük, hogy Verebes Linda miattunk veszítette volna el a munkáját, akadályoztuk volna abban, hogy munkát találjon, lehetséges felkérésektől miattunk esett volna el. Mindezt mi tényszerűen tudjuk vitatni, és mint feltételezést, elutasítani

– közölték.

„120 embert foglalkoztatunk. Ennyi ember érdekeit kell szem előtt tartanunk, amikor döntéseket hozunk. És bár mindenki számára jó döntést nehéz hozni, mindig a kompromisszumra törekszünk” – tette hozzá a Veres1 Színház.

Rovatok